На 6 юли кръстосваме улиците на днешен Лозенец със Зелена литературна разходка из Курубаглар. Обиколката стартира от 18:30 в парка на Славейковите дъбове (бул. Свети Наум 41). Нашият гид този път е поетът и радиожурналист Радослав Чичев, който ще ни преведе през сенчестите улички, от които са черпели вдъхновение писатели, поети и журналисти. Тръгваме по следите на историята на някогашния Курубаглар, оставили отпечатък в произведения на Иван Вазов, Пенчо Славейков, Сирак Скитник, Асен Разцветников, Светослав Минков, Чавдар Мутафов, Валери Петров и много други, като пречупваме идеите на писателите през призмата на взаимовръзката между природата и технологиите. Потегляме от  дъбовата гора на Пенчо Славейков и постепенно около нас дърветата отстъпват място на технологичния прогрес. Посещаваме домовете на Светослав Минков и Сирак Скитник, а пътьом преминаваме през спирка Вишнева, за да научим кога в българската литература паркират първите трамваи.

Литературният теоритик, редактор и критик Лора Шумкова пък ни повежда по стъпките на професор Иван Шишманов и неговия род точно седмица по-късно по случай 160-ата годишнина от рождението му. Започваме от дома на семейство Шишманови на улица Шипка 11 на 13 юли в 18:30. Обръщаме специално внимание на ролята на съпругата и сина му за европеизирането и модернизирането на младата българска държава и откриваме къде можем да разчетем следите от тяхното дело в днешна София. Маршрутът се посвещава на всички украинци, намерили втори дом в България. Разглеждаме невидимите украински дири в българската литература, които отчасти дължим именно на семействата Драгомирови и Шишманови.

На 21 юли по същото време пък отдаваме дължимото на пет български писателки. Литературната историчка Катя Зографова ни повежда от църквата Свети Георги, в непосредствена близост с дома на Фани Попова-Мутафова. Оттам продължаваме към дома на Елисавета Багряна, чиято първа издадена стихосбирка Вечната и святата тази година става на 95. Научаваме повече за Екатерина Каравелова и Съба Вазова, а накрая се отправяме към музея на Славейкови, където Зографова ни разказва за Мара Белчева и Светослава Славейкова.

Маршрутът завършва пред галерия Credo Bonum, където се помещава изложбата Литературна София с фотографии на Иван Шишиев и Екатерина Калугина от Етюд-и-те на София, както и кратки видеа на Екатерина Минкова. Изображенията са групирани в тематични раздели: Библиотеки, Книжарници, Съвременни писатели, Четящият човек и други. Снимките улавят литературата, плъзнала на свобода по софийските улици. Видеоклиповете на Минкова също са посветени на литературния живот в София и включват кадри от предишни Литературни маршрути през годината. На 28 юли отново в Credo Bonum гледаме документалния ѝ филм Литературните места на София.

Всички събития са със свободен достъп и без предварително записване.