Точният мерник
Фестивалът Living Web е ни повече, ни по-малко от жива експозиция на дигиталното, своеобразен мултимедиен музей на възприятията. Целта на организаторите е една – да напомнят на онези от нас, нагазили дълбоко във водите на интерактивната реалност, че най-важен в крайна сметка е животът, който ни заобикаля. Ето защо в продължение на 12 дни (4-15 септември) различни лектори, иноватори, гостуващи артисти и специалисти ще обединят сили, а резултатите, под формата на образователни събития, пърформанси, мултимедия и експозиции, ще ни очакват на шест локации, разпръснати из София и Благоевград (Vivacom Art Hall, Галерия Уникредит Студио, Софийска градска галерия, Галерия Сезони в парк Заимов, културен дом Средец и Американския университет в Благоевград).

Something Splendid This Way Comes
Не едно и две ще са събитията по време на реално дигиталния арт фестивал Living Web, които не бихте желали да пропуснете. Във Vivacom Art Hall ви очакват инсталации и пърформанси от ”материализираното интернет пространство“, в които артисти и посетители, ще стават част от “оживелите” социални мрежи (4-5 септември). В Американския университет в Благоевград лектори ще се погрижат да натрупате нови полезни знания (7, 8 септември), открити уроци пък ще ви образоват в Галерия Сезони и Културен дом Средец (13, 14, 15 септември). Интерактивна инсталация, наподобяваща живGoogle и човешки мозък ще видите в Галерия за съвременно изкуство Уникредит Студио (13, 14, 15 септември), а какво ще има в Заимов – остава изненада. На нас собствено обаче, най-забавни ни се сториха сумо състезанието с роботи и лекциите по роботика, инициирани от robotev.com. И ако това ви се вижда малко, ще добавим и куп живи програми с актьори, изпълнители, жонгльори, акробати и стендъп комици, олицетворяващи уеб сайтове и хиперлинкове.

Living Web e в Галерия Уникредит Студио, Софийска градска галерия, Парк Заимов – Галерия Сезони, културен дом Средец и Американския университет в Благоевград, 4-15 септември, вход свободен