Тълкуванието му е в ръцете на добрите разказвачи, а InGlobo се явява като хербарий от думи. Разлистваме страниците на живота си, за да открием, че в следващата глава ще се наслаждаваме на вълнуваща гурме вечеря под открито небе.

На 16 юни в главната роля на поредното събитие от поредицата Ловци на истории се оказва хубавата храна. Майсторите в кухнята, чието дело са изкусителните блюда, разказват за своя път в търсене на добрия вкус, за любовта си към кулинарията и вдъхновението зад неустоимите им произведения.

Разбира се, подобно на структурата на един добър разказ, и нашата вечер има завръзка, кулминация и развръзка: предястие, основно и десерт. Авторите на първия акт от кулинарния сценарий са Ангел Василев и Мирослава Нейчева от MIAM; след тях поемат Любен Койчев от HRC Culinary Academy, главен готвач на ресторант Таланти, а за финал вкусваме от изтънчената сладост на шедьоврите на Мария Жекова, Master Chef на България за 2021 г. Всеки от гост-готвачите приготвя по 3 характерни за неговия стил ястия и се впуска в интригуващ разговор със Свилен Георгиев, главен редактор на списание InGlobo и водещ на подкаста InСтории.

Като сетивни изследователи преоткриваме храната като извор на творчество, търсене и приключение. Хората, чиито житейски пътища се движат по релсите на вкуса, ни позволяват да надникнем зад кулисите на кухнята. Какво ги вдъхновява, защо са избрали именно храната като начин за изява и през какви трудности и предизвикателства минават, за да бъдат това, което са днес? Как храната може да послужи за връзка между хората? Все пак не сме ли и ние звезди в един безкраен космос, свързани в съзвездия от общите ни преживявания?

Отговора на тези въпроси откриваме на 16 юни в ресторант Talents при Kitchen 59 (бул. Цар Борис III №59) от 19:00, а билетите са тук.