Какво е мнението ти за последните български филми като Стъпки в пясъка и TILT?
Стъпки напред. Смятам, че се развиваме. Гледах TILT и ми хареса.

С какво Love.net е по-различен от тях?
Основното е, че Love.net е тотално съвременен. Действието се развива сега, няма ретроспекции.

В пространството витаят разни мнения, които са на базата на трейлъра, че едва ли не филмът ти е порнография.
Нека го видят и тогава да говорят.

Българинът смущава ли се от сексуалната тематика?
Зависи кой българин. Има консервативни хора и винаги ще има, но мисля, че младите българи не се смущават. Историите в Love.net са в широк възрастов диапазон – има тийнейджърска линия, както и нещо за хора от средната възраст. Не мога да обобщя, зависи от човека.

Колко от разказаните истории в сценария са по истински случаи?
Ние си сверихме часовника още преди да започнем да пишем сценария. Заедно с един от най-големите сайтове за запознанства в България направихме съвместна акция. В продължение на два месеца анонсирахме много активно слогана “Love.net – да направим заедно този филм”. Карахме хората да изпращат свои истории и получихме над седем хиляди. Това беше много точен ориентир. Изследвах дълго време тези сайтове за запознанства. Броят на потребителите им е нараснал многократно за шестте години, откакто започнах да ги разучавам. Енергията, която носят, беше първото нещо, което ме впечатли. Много хора са предубедени и слагат етикети на тези, които се регистрират в подобни сайтове, но не са прави. Това са съвсем обикновени и нормални хора като всеки на улицата. Всеки търси нещо различно – един търси любов, друг секс, трети просто гони скуката. Една част от историите на хората съвпаднаха с нашите, които вече бяхме замислили да разкажем. Така знаехме, че ще разкажем неща, които са възможни да се случат.

Ти си един от продуцентите на Дзифт, където се доверихте на Таня Илиева, въпреки че не е професионална актриса. Сега направихте същото и с Диляна Попова. Какви са рисковете при работа с аматьори?
Избрахме Диляна чрез кастинг, на който тя се справи много добре. Теоритично рискът е голям, защото липсата на опит може да им влияе негативно, да ги сковава и притеснява, да не могат да разкрият потенциала си. Диляна обаче плуваше в свои води. Освен това тя не е единственият непрофесионален актьор в Love.net. Във филма има няколко страхотни деца, а и Джон Лоутън (титулярният глас на легендарните Uriah Heep – бел. ред.) направи своя кинодебют.

Как се спряхте на Джон Лоутън и лесно ли го убедихте да участва?
Един ден Нели Димитрова, сценаристката на Love.net, дойде с вестник, в който имаше негова снимка и каза: “Това не е ли нашият човек?” Имахме такъв персонаж в сценария, но все още не бяхме намерили правилния актьор. Съгласихме се с нея от пръв поглед, защото Джон дори визуално приличаше на персонажа ни. Матей Константинов – съсценарист и съпродуцент на филма, пък се оказа луд фен на Uriah Heep и нещата сякаш се наредиха сами. Свързахме се с Джон, видяхме се в Каварна и след 6-часова среща си стиснахме  ръцете.

Част от снимките сте правили в Лондон. Каква беше локацията, на която снимахте?
Персонажът на Джон Лоутън е английски музикален мениджър, бивш рокаджия. Тогава на Джон му хрумна да ни свърже с Мартин Дарвил, който е музикален продуцент на Uriah Heep и групи от ранга на Yes, Asia и Emerson Lake & Palmer. Мартин се съгласи да снимаме в имението му, което е огромно- с конюшна с коне шампиони на Англия, зала за репетиции, звукозаписно студио, но без да бъде претенциозно. Можеш да видиш как небрежно стои на стената златна плоча, продадени 500 000 копия на Uriah Heep, на другата стена същото, но за друга банда. Имаше страшно много китари, почти във всеки ъгъл на имението му. Чувствахме се много добре там, в тази артистична обстановка. Джон доведе и Мик Бокс, който също участва във филма. За съжаление Мик няма да успее да присъства на премиерата, защото е в Австралия на турне, но Джон ще бъде тук. Много готини "старци-разбойници" се оказаха. Освен в Англия снимахме и в София, и в Пловдив. На 1 Април, когато тръгва по кината в София, ще има премиера и в Пловдив. Аз съм от там и има сантимент.

Има ли нещо, което не успяхте да реализирате, а беше предварително планирано за Love.net?
Има отпаднали сцени. Махнахме линията на едно незрящо момче, което се влюбва в интернет, но просто филмът ставаше много дълъг. В крайна сметка това, което остана на финала, отразява това, което сме искали да покажем.
Кое би било най-голямото постижение за един български филм?
Зависи от мерните единици – кинофестивали или гледаемост. Аз искам Love.net да бъде видян от максимален брой хора в киносалоните, да ги развълнува и да обикнат този филм.

Как гледат на българското кино зад границите на България?
Все по-добре. След успехите на Дзифт, Източни пиеси и други добри нови заглавия се забелязва и се говори за него. Видимо хората започнаха да се доверяват повече на качеството на българските филми, ако съдя по резултатите тази година. Тези за 2011 са такива, за които не можеше да се мечтае допреди три години. Когато направихме Дзифт и излязоха резултатите от боксофиса, всички се смайваха от резултата, сравнявайки го с последните 20 години. Това, което постигна Мисия Лондон, също беше много изненадващо за всички. Киноаудитория в България има и има хора, които жадуват за българско кино. Колкото по-добър е всеки следващ български филм, толкова по-добре за всички ни.

Въпреки това все още има много предубедени хора. Как ще се изчисти това предубеждение?
Love.net ще помогне.

Love.net тръгва по кината от 1 април