Числото 13
Вероятно милиони хора по света изпитват ужас от този фатален номер, но бившият китарист на Deep Purple Ричи Блекмор е дразнещо пословичен с фобията си. Той категорично отказва да вижда носещата нещастие комбинация от цифри изписана където и да е, включително и на бутоните в асансьорите. Кому е нужно и защо да ни интересува е въпросът.

Прах при прахта
Чували сме какви ли не пикантни истории, свързани с опиати и стимуланти, но признанието на Кийт Ричардс, че е шмъркал кокаин, примесен с праха на кремирания му баща, ни фрапира не на шега. Друга тема е, че въпросният господин с времето е доказал несъстоятелността на по-голямата част от репликите си.

Едно прекрасно приятелство
Новините са най-достоверни, когато идват от първоизточника. Питайте басиста на Bloodhound Gang Evil Jared, който и до днес с охота обича да разказва веселата случка, в която той и не по-малко откаченият вокал на Rammstein Тил Линдеман опразнили до шушка минибара на една хотелска стая и после прилежно “заменили” алкохола във всички шишенца със собствената си урина. Да живее рокенролът.

Две простички желания
Забавно е, когато Иги Поп поиска седем джуджета да го чакат в гримьорната, или Шер настоява за отделно помещение, където да се съхраняват перуките є преди концерт. Мистър Мерилин Менсън обаче е плашещ. Той удря всички претенциозни звезди в земята със скромните два артикула, които неизменно присъстват в клаузите на договорите за шоутата му: 1) желирани мечета Haribo; 2) плешива беззъба проститутка. Иди го разбери, казваме на чист български (с ударение на първото “а”, ако ни разбирате).

Мърчандайз от класа
Тениските, чашите и флаерите отдавна не са хит в каталога с принадлежности на всеки уважаващ себе си фен. Хеви метъл ветераните Manowar влязоха в крак с времето още преди няколко години, когато обявиха, че пускат на пазара собствена марка презервативи, изработени изцяло от естествени материали и епично именувани Warrior’s Shield. Направо да ти се доиграе на Heroes.