Дебютният му пълнометражен филм Източни пиеси (2009) е избран в Петнайсетдневка на режисьорите на 41′ Филмов фестивал в Кан и е номиниран за Златна камера, а най-новият му филм Февруари е част от Официалната селекция през 2020 година. Калев често бива определян от критиците като един от най-смелите и талантливи автори в съвременното българско кино. На 24 май от 19:00 се включваме във вълнуваща дискусия с режисьора, модерирана от Анастас Пунев, който води авторската рубрика Културен афиш в Списание Кино
В случай, че не можем да присъстваме на място в специално оборудваната зала за събития на Съюза на българските филмови дейци (бул. Александър Дондуков 67, ет. 3), имаме възможността да гледаме лекцията и на живо в страницата на събитието във Фейсбук. Майсторският клас е част от поредица срещи с големи български режисьори, оператори, аниматори, сценографи, актьори и още много представители на професии в областта на киното.

Какъв е потенциалът на българското кино според Калев, какви са неговите кино корени и с коя своя лента се гордее най-много? Научаваме отговорите на тези и още много други въпроси тук.