Малка книжка за есента ще ви изненада с още много кулинарни предложения: рецепти за мармалади, мариновани сушени домати, крем от кестени, сладко от печени круши, австрийски ябълков щрудел, дъхави пияни круши в тесто, както и за торта Павлова, приготвена с печено грозде, която наистина напомня ефирността на балерина и пухкавостта на облак. Не на последно място са и ценните съвети за приготвянето на зимнина. „Такава е есента – носи със себе си изобилие. Измива топлия разкош на лятото и на негово място подрежда месеци с беззвучен ръмеж. И пълни кошниците на пазара със сочни, пръхкави плодове и пищни зеленчуци, ядки в твърди черупки, упойващи аромати, които само чакат да бъдат превърнати в сладкиши, хляб или зимнина в малки, щастливи бурканчета. Есента се преобразява в букетчета сушена лавандула и пръчки канела на масата, чийто дъх се засилва от сутрешните мъгли. На котлона все по-често къкри супа, сандалите се прибират в дъното на гардероба, а шалът някак неусетно се намества върху раменете… В тази книжка ще намерите истории за разходките на есента в моята кухня“, споделя Ирина Катеринска.
Вижте повече за нея в нейния личен блог.
Малка книжка за есента
С настъпването на есента издателство Ентусиаст публикува ново кулинарно изкушение от Ирина Катеринска – Малка книжка за есента. След успеха на предходните две книги Малка книжка за Коледа и Малка книжка за Великден, чудесният тандем от вкусните рецепти на Ирина и прекрасните фотографии на съпруга й Димитър, реализира вече трето вълнуващо пътешествие. Двамата отново ни канят в своята уютна кухня, за да ни припомнят удоволствието от вкуса и начина на поднасяне на храната, както и насладата от това да я споделяме с любими хора. Сладко и солено, пикантно и кисело – със сигурност всеки ще намери по нещо за своя вкус от 32-те оригинални рецепти, вдъхновени от есента. Това са истински есенни истории, които ще върнат спомените ни от детството с аромата на традиционно приготвени ястия и ще ни изправят пред нови нестандартни предизвикателства в кухнята.