Сред десетимата финалисти, които представиха своите умения пред журито – Макс Ла Рока и Джакомо Джаноти, бяха Иван Маринов от The Martini (Варна), Илиян Илиев – One More Bar, София, Любомир Антов – V.Bar, София, Милен Джанзов – Vogue, Велико Търново, Никос Хляпас – Lili Pham, София, и Явор Марков – The Martini, Варна.
В първия ден от финала барманите доказаха своите експертни познания за вкусовете, преплитащи се в Johnnie Walker Black Label, в предизвикателството My Mixer Live. Future Signature пък ги предизвика да създадат и представят футуристичен коктейл, който олицетворява собствения им стил и визията им за бъдещето на техния бар. За финал предизвикателството Cocktails & Food Pairing изпита уменията им да комбинират апетитни ястия с неустоими коктейли. Четиримата финалисти, събрали най-много точки, получиха задачата да вдъхнат живот на свой собствен поп-ъп бар, посветен на темата и марката, която жребият им отреди, за отрицателно време и максимален резултат.
Между стените на Music Jam гостите на финала се потопиха в света на джин Tanqueray No.TEN с бара на Павлин Иванов – LimeLight, понесоха се на вихъра на The Windmill от Манол Лазаров и водка Ketel One, опитаха от американския вкус на бърбън Bulleit в American Oak бара на Герман Гочев и завършиха вечерта в Nightz Cap с ром Zacapa и коктейли от Николай Вангелов. За втора поредна година публиката сподели впечатленията си  и подкрепи своя фаворит като гласува за любим бар. Тази титла отнесоха Герман Гочев и American Oak барът на Bulleit.
Естествено, кулминацията на вечерта беше връчването на статуетката и приза World Class Барман на годината. Посланикът на World Class за България Николай Нейков благодари на всички участници за месеците усилия и креативност и на всички гости, дошли да ги подкрепят. В 23:00 разбрахме името на новия World Class Барман на България – Манол Лазаров. Той е част от екипа на Спутник от 2018, за първа година е сред финалистите на World Class и ще представи България и своите коктейлни творения пред бар експерти от цял свят на световния финал в Глазгоу през септември.
Повече за състезанието и всичко останало, свързано с World Class и съвременната коктейлна култура, търсете на facebook.com/WorldClassBulgaria и YouTube