Спайдър-мен

Кой е в действителност:
Питър Паркър, фотограф на свободна практика.
Как да го разпознаем: Облечен е като комбинация от фен на Левски и ЦСКА, скача по покривите и пуска иронични лафове.
Какви суперсили притежава: Свръхбързина и маневреност, способността да се катери по отвесни повърхности и да изстрелва паяжина.
Следваща кинопоява: Изненадващо, след мега успешната трилогия за Спайди от Sony Pictures прекратиха разработката на Спайдър-мен 4 (в който дори трябваше да видим Джон Малкович в ролята на злодея), уволниха досегашния режисьор Сам Рейми и актьорите му, след което обявиха, че започват на чисто и ще представат тийнейджърските години на Питър Паркър. Новата част ще се появи на 3 юли 2012.

Хълк

Кой е в действителност:
Доктор Брус Банър, учен.
Как да го разпознаем: Признайте, трудно бихте сбъркали огромен зелен индивид, който се разхожда само по долни гащи.
Какви суперсили притежава: В случая по-скоро се бори с тях. След неуспешен експеримент Брус Банър се превръща в огромно зелено чудовище всеки път, когато се разгневи или превъзбуди. И няма почти никакъв контрол над тази трансформация.
следваща кинопоява: Най-вероятно в мега мащабния проект на Marvel, озаглавен The Avengers, в който екипът ще сформират Капитан Америка, Тор, Железният човек, Ник Фюри и въп­росният Хълк. Премиерата е насрочена за 4 май 2012.

Върколак
Кой е в действителност: Роден е през 1880 под името Джеймс Хаулет, но е по-известен като Лоугън. Основното му занимание е да се бие – аман от интелектуални герои.
Как да го разпознаем: В по-ранните комикси – по особено крещящия жълто-черен костюм, от който филмовите адаптации, слава Богу, побързаха да се отърват.
Какви суперсили притежава: Регенеративни способности, практически неразрушим скелет от адамантий и появяващи се по негова воля нокти от същия метал. Добавете към всичко това инстинктите на хищник, завидни бойни умения и близо двувековен цинизъм.
Следваща кинопоява: В момента се готвят цели шест филма за X-Men мутантите, в които добрият стар Върколак най-вероятно ще вземе участие – X-Men 4, New Mutants, X-Men: First Class, Deadpool, X-Men Origins: Magneto и X-Men Origins: Wolverine 2. Все още обаче не е ясно кой ще излезе първи на екран.

Капитан Америка

Кой е в действителност:
Стийв Роджърс, войник.
Как да го разпознаем: Логично, изглежда като ходещ американски флаг.
Какви суперсили притежава: Роджърс доброволно се включва в програма за създаване на супервойници по време на Втората Световна и става точно такъв. На всичкото отгоре разполага и с неразрушим щит.
Следваща кинопоява: Почти всички подробности относно Captain America: The First Avenger вече са ясни. В ролята на капитана ще влезе Крис Евънс, който вече е играл друг марвълски герой – Джони Сторм във Фантастичната четворка. Премиерната дата е 22 юли 2011.