Как може да се отървем от безсънието и неспокойните нощи

Сънят е може би най-важният индекс и показател за нашето психическо и физическо здраве. Когато спи тялото възстановява голяма част от своята енергия, мозъкът преработва информацията, която е получил през деня. За да имаме спокоен сън е нужно да не ядем нищо поне два часа преди да си легнем, защото по време на сън метаболизмът в тялото ни се забавя.

Честите проблеми със съня трябва да се вземат съвсем на сериозно. Трудното заспиване, неспокойното състояние, страдане от безсъние и кошмари. Тези признаци трябва да се вземат под внимание.

Проблемите може да са психически.Но за да сме сигурно трябва да посетим лекар – специалист разбира се може проблемът да е свързан с това дали спим на подходящото легло.

Проблемите със съня може да се поради това, че спим на корав и неудобен матрак

Ако матракът ви не е удобен и сънят ви не е това от, което се очаква е нужно да се замислите дали не трябва да си вземете нов. Фирмите, които са се наложили в този бранш са Нани, матраци Тед, матраци Блян и матраци Парадайс. Те с годините са утвърдили като професионалисти и държат на топ качеството на продуктите си. Те гарантират добро качество за матраците си, както и различни цени, според зависимост от възможностите на всеки купувач. Но инвестицията, за точния матрак наистина се възвръща неколкократно.

Разбира се евтини матраци на споменатите брандове може да се открият на борсата за матраци. Моя съвет е, когато избирате матрак или топ матрак за вашата спалня е желателно да се консултирате с продавач – консултанта, защото той има професионален опит и ще ви помогне да подберете точния продукт.

Със здравето не бива да се правят компромиси, особено когато говорим за здравословния сън. Когато спим спокойно сме много по-работоспособни и свежи.