Месец на живота с лекции, събития и премиери на Ratio

Този август в Ratio е посветен на темата за живота. Поглеждаме към разнообразието на животинския свят и се изумяваме от природата и нейната изобретателност. В рамките на месеца си говорим за всякакви форми на живот на земята и под нея, като обръщаме внимание на различните начини за постигане на така желания вечен живот, търсим отговорите на това как да победим смъртта и каква е разликата между опитомяване, дресиране и подчиняване. През месеца ни очакват две специални събития, онлайн тематични премиери и няколко подкаст епизода от серията Ration Talks.

Първото събитие, което ни очаква в Кино Кабана на 14 август от 19:00, е озаглавено Смърт на смъртта. Защо искаме да сме безсмъртни, каква е цената, която трябва да платим за постигането на безсмъртие, как технологиите ни помагат в битката за вечен живот са някои от въпросите, които са в центъра на тази лекция. Освен това в рамките на събитието е отделено специално време за обсъждането на темата от художествена гледна точка от древногръцките легенди, до любими сериали като Доктор Кой.

В края на месеца, на 29 август, пък ни очаква събитие, което цели да ни сближи с домашните ни любимци, като ни разкаже интересни факти за техния свят. По време на Дресирани да обичат ние търсим отговори на някои въпроси като как е възможно дивите животни да се привържат към хората, как взаимодействието с животни помага на човека с физически и психически затруднения и други. Каква е отговорността на хората за изчезването и застрашаването на някои видове е също сред темите, на които обръщаме внимание по време на събитието в Кино Кабана, чийто старт е в 19:00.

Освен двете вълнуващи специални събития август ни носи и две онлайн тематични премиери – Животински се*с vol 2. на 9 август и Пещери на 23 август, които можем да видим в канала на Ratio. Те ни представят едни от най-любопитните примери за поведение сред животните, както и тайните на един непознат подземен свят, скрит в пещерите. На същото място в канала им ни чакат и няколко подкаст епизода. В тях научаваме за това как генните модификации могат да променят човечеството, за изключителната роля на пчелите за живота на планетата, какво са енергийните общности и какво разбираме под термина „енергийна демокрация“.

Епизодите и филмите гледаме напълно безплатно, а билети за събитията откриваме на официалния сайт на Ratio.