Разбира се, суперколите са страхотни и ще присъстват в изобилие на софийския автосалон през октомври. Луксозните марки извадиха най-добрите си, най-ярките и най-мощните нови превозни средства на преден план през тази година. Има и десетки нови модели и дебюти на автомобилни производители, за които все още знаем по-малко, но които правят истинска технологична революция в концепциите за мобилност и оборудването на новите автомобили. Всички те ще стъпят в залите на Интер Експо Център в София, които ще се превърнат от 12 до 20 октомври в дом на най-модерните, бързи, чисти и комфортни коли в Европа.
Международният автомобилен салон София 2019 впечатлява:
над 100 фирми-изложители над 12 000 кв.м. изложбена площ
над 70 технологични новости и автомобилни премиери
над 150 автомобила за тест драйв
Впечатляващ ще бъде и броят на автомобилите с алтернативно задвижване – хибридни, plug-in и изцяло електрически. "Важна цел за изложителите и организатора е достоверно и мащабно разкриване на иновационния потенциал на световната автомобилна индустрия днес. Светът се променя и ние се намираме в процес на технологичен прелом", каза Александър Миланов – председател на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), организатор на събитието. По думите му много различни двигателни концепции се борят за доверието на потребителите днес и място в бъдещето. Изложбените експонати документират както разнообразните концепции на задвижване, така и задълбочаването на дългосрочната тенденция за свързаност на автомобила и околната среда. "Автомобилите днес са значително по-вълнуващи, комфортни и безопасни за околната среда. Тяхното усъвършенстване се ускорява, става все по-осезаемо. Посетителите ще могат да се запознаят с новите технологични решения и по време на пробни шофирания, които дават чудесна възможност за изучаване на функциите, свързани с автономно движение на модерните автомобили", допълни Александър Миланов.
Международният автосалон в София е между най-престижните изложения в региона и едно от 12-те изложения в света, включени в официалния календар на Международната организация на автомобилните производители (OICA), наред с автосалоните в Париж, Франкфурт, Женева, Детройт, Токио. В 24-то издание на автосалона ще бъдат изложени Abarth, Alfa Romeo, Audi, BMW, Citroen, Cupra, Dacia, DS, DR, Fiat, Ford, Great Wall, Haval, Honda, Hyundai, Jaguar, Jeep, Kia, Land Rover, Lexus, Маhindra, Mazda, Maserati, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Rolls Royce, Ssang Yong, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Toyota, Volvo, Volkswagen и др. Много от марките, които пропуснаха автосалона във Франкфурт, ще представят новите си модели на изложението в София тази година. Ще има и много нови участници, както и съвсем нови марки за българския пазар.
Игри, атракции, забавления, изненади и шанс за 1 късметлия да си тръгне с чисто нов автомобил по избор между 12 модела очакват посетителите от 12 до 20 октомври в Интер Експо Център в София.
Работното време е:
10:00 – 20:00 на 12, 13, 19 и 20 октомври
10:30 – 19:30 на 14, 15, 16, 17 и 18 октомври 
Не чакайте на опашка, купете билет онлайн тук.