Майкъл Сембело ли ви е кръстник? (легендарният хит Maniac от саундтрака към филма Flashdance е на Майкъл Сембело)
Да… Така излиза. Но всъщност истината е, че сме маниаци на тема музика и на това да изпипваме нещата…най-вече в изсвирването. Опитваме се да се развиваме във всеки един момент.

В коя музика сте вманиачени, вие от The Maniacs?
Вманиачени сме в прогресив рок, фюжън, джаз… метъл! Въпреки това, в клуба свирим поп-рок и хард-рок, понеже това най-вече се слуша. Слушаме и по-различна музика като експериментален етно-джаз. В България Ибряма и Теодоси Спасов са майстори в това направление. Те са велики музиканти!

Имате и нова вокалистка…
Да, тя много свежо променя звученето на групата! Засега се налага Сашо Томангелов да помага повече на Ивелина, но след месец-два, той отново ще седне на барабаните, а Ива ще бъде основния глас на The Maniacs.

Кои са топ-парчетата в програмата ви в момента?
Това са песни на Тина Търнър, Tower Of Power, Wheater Report, Fergie и др. Като се поразгорещим свирим и по-твърда музика…стигаме до ню-метъл!

Може ли да се каже, че в момента ви се налага да стискате зъби, свирейки кавъри, а не авторска музика?
Да, точно така е… Налага са да стиснем зъби, докато си извоюваме място на голямата сцена в България и извън страната, може би. Но когато свирим кавъри, влагаме доста творчество, променяме ги. Но все пак главната ни цел е да свирим наша, авторска музика.

В клубното свирене има друг чар… Особено близкият контакт с публиката…
Да, така е! В клуба при нас идват основно три вида фенове. Едните са приятели на Сашо Томангелов, който е най-голям на възраст. Те ни слушат най-вече заради метъла, който свирим. Вторият вид са жените. Те ни слушат заради баладите и любовните парчета. И естествено има и аудитория от музиканти, които ни оценяват по свой начин…

Какво липсва на старозагорския клубен живот в момента?
Главно музиканти липсват… Засега в Стара Загора сме само ние – The Maniacs, Perfect Stranger и Аналог.

Кои са фаворитите ви сред българските музиканти?
ФСБ, Те, PIF, Сафо, Каффе, Ahead.

Накъде ви водят амбициите и мечтите ви?
Мечтаем за големите световни сцени! Разбира се, знаем, че ни очаква един много нелек и дълъг път…