The School for Good and Evil

По Netflix, от 19 октомври

Макар че се появява в последните месеци на 2022, това тв фентъзи с продължителност два часа и половина е едно от най-очакваните заглавия на годината – най-вече заради участието на Чарлийз Терон и Кери Уошингтън и приликите с друг стилово подобен франчайз от близкото минало, а именно Хари Потър. Завръзката тук идва с отвличането на две момичета и отвеждането им в магическо училище, където преподавателите са, меко казано, ексцентрични, методите им нямат нищо общо с учебна програма, а балансът между добро и зло е в ръцете на подрастващи герои и злодеи.

Wednesday

Сезон 1, по Netflix от 23 ноември

Години след като спечели сърцата ни с убийствена си житейска философия и стоманено хладнокръвие, Уенсди Адамс (от едноименното семейство) получава собствен сериал, където звездата ще е тя, а Гомез, Мортиша, Пъксли и останалите ѝ крийпи роднини са понижени до поддържащи персонажи. Младата Джина Ортега, която поема ролята от любимката ни Кристина Ричи, има нелеката задача да надхвърли високите зрителски очаквания, затова с нетърпение чакаме да видим как екранното ѝ алтер его овладява свръхестествени способности и разрешава вехти фамилни мистерии, докато минава през перипетиите на гимназиалния живот.

Фокус-мокус 2

По Disney +

29 години след като Бет Мидлър, Сара Джесика Паркър и Кати Наджими навлякоха перуки и вещерски костюми и превърнаха семейната комедия Фокус-мокус в попкултурен феномен, някой в днешен Салем пак запалва свещта с черния пламък и възкресява жадните за вечна младост сестри Сандерсън за втори рунд набези сред невръстното население на града. Както и преди, кулминацията на пакостите им се пада навръх Вси светии, а отмъщението им за пореден път ще е ужасно… смешно.

Върколак през нощта

По Disney +

Кинематографичната вселена на Marvel прекрачва в света на телевизията със специално пълнометражно издание, посветено на познатия от комиксовите книжки Юлисис Блъдстоун и неговия завет. Заснет в ретро монохромен маниер, филмът проследява събитията след гибелта на Блъдстоун, когато събратята му от тайното общество на ловците на чудовища са принудени да вземат участие в мрачно и зловещо съревнование, което трябва да определи новия им лидер, но вместо това ги изправя срещу нов и далеч по-опасен от обичайното враг.

Хотел Трансилвания: Трансформания

По Amazon Prime

В четвъртата (и замислена като последна) част на смъртоносно забавния Хотел Трансилвания харизматичният граф Дракула и цялата му страховита, но много симпатична тайфа служители са превърнати в хора, а неговият зет от човешки произход Джони придобива чудовищна същност. Въпреки първоначалната привързаност на Джони към новия му щур облик, скоро и той, и останалите потърпевши осъзнават, че трябва да измислят бърз метод за „лечение“ или трансформацията (и желанието да се докарват до лудост) ще остане завинаги.

Goodnight Mommy

По Amazon Prime

Този психологически трилър – римейк на австралийски филм от 2014 – предоставя на Наоми Уотс възможността да ни убеди в актьорския си талант, разчитайки основно на гласа и жестовете си. Тук тя е в образа на майка (не съвсем за пример), която заживява с отдалечените си след развода близнаци, но връзката помежду им така и не разцъфтява – основно защото момчетата я подозират в самозванство. Развръзката идва с шокиращ обрат, който съвсем неизненадващо напомня Шесто чувство, но за средно добра филмова вечер у дома става.