Те са прецизно изработени от талантливи артисти, които са използвали подобни техники на изрисуване като при оригиналите.         
    
Оригиналите на произведенията не са били събирани под един покрив никога, тъй като са разпръснати по галерии из целия свят и в частни колекции. Реплики на Спасителят на света на Леонардо да Винчи, Играчи на карти на Пол сезан, Сънят на Пикасо, Фалстарт на Джаспър Джоунс, Тюркоазената Мерилин на Анди Уорхоу, Бал в Мулен дьо ла Галет на Реноар и Клането на невинните на Рубенс са само малка част от шедьоврите в арт галерията в Сердика Център. Посетителите ще научат повече за историята на картините и нейните автори, ще разберат как и от кого са били закупени, на каква парична стойност са оценени и други любопитни факти. За тази цел те могат да използват както мултимедийните информационни екрани, така и да се допитат до куратора на Сердика Център. Той ще бъде на място от понеделник до четвъртък между 16:00 и 20:00, както и от петък до неделя между 12:00 и 20:00. Изложбата е отворена за посетители всеки ден от 5 до 18 октомври с работното време на мола-от 10:00 до 21:00. Входът е свободен.
***Приложените снимки и видео са фотографски и видеографски материали, които възпроизвеждат копия на представените в изложбата картини.