"Самата идея, че съм навън с приятели е вече достатъчно добро преживяване. Обичам да правим това, което правим най-добре – да обикаляме по парковете, да лежим на тревата, даже не е задължително винаги да си говорим. Присъствието е достатъчно", гласи мантрата на Васил за доброто време навън.

"Понякога е яко да стоиш на Народния театър и да анализираш хората и сватбите наоколо. Друг път е супер да се разхождаш със слушалки в ушите в градинката по канала от Орлов Мост до НДК и нагоре към Южния парк."

Новият градски оазис на Васил е градинката на двореца зад Националната галерия. Любими са му нощите с приятели на софийски покриви, откъдето можеш да гледаш залеза.

 

mornings like this. #strongbowmap

A photo posted by thepowershit (@thepowershit) on"Мисля, че в София има достатъчно нови места, които можеш да откриеш и да превръщаш в свой оазис за определено време. Не трябва да подценяваме града", казва Васил, докато мисли плана за вечерта с приятели.

А план винаги има, и винаги се мисли точно преди края на работния ден, според настроението. "Далечни планове от днес за утре правя, ако искам да съм сигурен, че някой е отделил място в графика си за мен."

За Васил моментите, оставящи трайни спомени, са спонтанните събирания с почти непознати хора, готови да разкрият нови неподозирани места в града, който иначе си мислим, че познаваме толкова добре.

 

Good to be here! #berlin #strongbowmap

A photo posted by thepowershit (@thepowershit) onТочно такова преживяване с почти непознати и на неочаквано място ще организира Strongbow в София, в началото на август. То ще бъде закриващото събитие на кампанията, която открива градските оазиси на България. За да попаднеш на него, публикувай снимка на твоя градски оазис – градинка, парк, тераса, под пост на Strongbow за София във Facebook страницата на марката.

Ще бъдат изтеглени 30 от участниците, които ще могат да вземат по един приятел със себе си, за да се наслядят на Strongbow в пълния му блясък – с много лед, по залез слънце и страхотна гледка в сърцето на града.