Продължава до 22 октомври, а за да се ориентирате в обстановката, следвайте GPS-a надолу.

Да си последното световно мото шоу за годината е като да изтеглиш дългата клечка – защото можеш да събереш всичко топ от пред­ходните. Софийският Автосалон зарежда арсенала си, започвайки от най-важното – изложението във Франкфурт преди месец. От там у нас пристигат четвъртото лукс поколение Audi A8, конкурентът му в класа BMW 6 Series Gran Turismo и спортната "електричка" BMW i3s. Като за старт. Иначе общо 37 автомобила мерят стил и габарити с премиери на изложението, което ги паркира в две основни редици: шик серии за градски пейзаж (като току-що похвалените) и приключенски SUV-та за дълъг път, сред които ръмжат нов компактен Jaguar, хибрид от Volvo и кросоувър от луксозното продължение на NissanInfiniti.

Може ли да им влезете в купетата, да усетите една от най-сладките миризми на света (на нова кола) и да им завъртите ключа? Естествено. За тест драйв са строени над 80 двигателя, които може да запалите след записване на щандовете на марките между 10:00 и 19:30 всеки ден. Ако четири гуми са ви много, вдигайте бързо ръка за езда на Harley Davidson или пък на някой от островитяните Bonneville Bobber и Street Triple RS – две нови породи от британския Triumph. Мотоциклетните премиери са само шест, но в секцията има достатъчно скутери и велосипеди, за да си помислите "а дали не ми трябва едно двуколесно до офиса в трафика в 09:00?".

И само собствените си крака да шофирате (все още), пак влизате в томболата, която подрежда 12 чисто нови автомобила на финиша на изложението. Не е важно обаче участието, а да си единственият изтеглен късметлия, който сам избира с кои ключове да се прибере. Стискаме палци на връщане по Цариградско точно вие да ги държите в ръка, карайки наум новата си Lada/Seat/Toyota/Honda (и останалите, изредени на sofiamotorshow.bg). На нас ни стига поне да сме се заключили веднъж отвътре в стабилния Range Rover Velar, с който мислено вече си пърпорим из Родопите.

Автосалон София 2017 е от 14 до 22 октомври, Интер Експо Център, от 10:00 до 20:00, 10лв за ден от касата, 8лв от eventim.bg, промо пакети и цени за паркинг на sofiamotorshow.bg