(Не)Форматът празнува 1 година

Вече една година (Не)Форматът отваря врати за всички, които изразяват своите мисли и чувства в думи под чадъра на прозата и поезията. По този повод се събираме на 29 февруари за едно специално събитие, с което да отпразнуваме първия рожден ден на нетипичните литературни срещи, които шарят културния ни живот вече 365 дни. 

Свободната сцена за авторска поезия и проза провежда своето десето събитие от създаването си в началото на 2023 г., като този път автори от различни възрасти и стилове се събират в Rockbar158. 

Зад идеята за (Не)Формата седи Денис Олегов, като неговата цел е да се възродят свободните литературни сцени, които дават възможност на всеки за изява. Изданията обединяват както автори дебютанти, така и утвърдени имена с издадени книги и награди от конкурси зад тях. 

Наред с мероприятията тип „свободен микрофон“ (Не)Форматът предвижда и специални издания. През септември 2023 г. е представен литературен дуел между поетесите Бела Бенова и Дарина Шопова, а през ноември изданието е посветено на творчеството на португалския поет Фернандо Песоа.

Записването за участие за предстоящото празнично издание протича в официалната страница на събитието.