Пътят до "залата" на изложбата тръгва от най-близката метростанция и стига до спирката на Интер Експо Център на Цариградско шосе, където хващаме топлата връзка за подземния паркинг. Три години по-рано Ясен Гешев от Urban Creatures минава по същия маршрут и излиза оттам с идея за мащабно експо-преживяване, включващо спрея на Станислав Трифонов-Nasimo. Веригата разрешение-бюрокрация-организация минава през общински и експертен поглед с "давайте напред", въвлякло в подготовката още стотина души.

Днес и ние слизаме под земята до ниво -2, а "вървете към началото на лъча" са първите ясно дочути думи в мрака наоколо. Мрак, пълен със звук. Музиката излиза от космическото петолиние на главния диригент на мюнхенската филхармония Йордан Камджалов, специално композирана за това място и този момент (по-късно разбрахме, че НАСА е кръстила метеорит на неговото име). Стегнат сноп синя светлина разделя тъмното пространство бетон, а високите платна с лица от двете му страни ни посрещат кротко за няколко минути. Някои са гневни и забулени, други – спокойни, но повечето са разбрали нещо повече: We are all stars.

Харесваме изкуството, избрало "ние" за първо лице, а тук нарочно го оставяме без редовното "стрийт" или "ърбан". Най-малкото, което можем да направим, е да не поставяме граници на нещо, способно да свети за всеки.

Изложбата There is Light на Nasimo и Urban Creatures e в буферния паркинг на Цариградско шосе от 12:00 до 00:00 до 23 октомври