Модерен театър беше голяма идея, която не издържа на вятъра. Сега мястото става територия на новия Независим театър, чийто директор Слав Бойчев и МОНТФИЗ започват работа с ясна цел – да дадат сцена на спектакли, които са обичани от публиката и журитата на театралните ни награди, но вече не се играят, както и на представления с адрес извън София. Екипът ще отсява и най-доброто от завършващите актьори и режисьори, а чисто новите постановки ще бъдат избирани чрез национален кастинг от художествен съвет. В останалото време театърът ще организира фестивали, форуми и международни ателиета, които да внесат свежа струя кислород в средата и да отключат обмен на опит с чуждестранни артисти. Звучи много добре, а началото е смешно – ето с кои комедии ще се забавляваме през месеца.

ОМАЙНА НОЩ
Независим театър стартира живота си с популярната пиеса, режисирана от Велко Кънев с участието на Асен Блатечки, Мария Сапунджиева и Юрий Ангелов. В нощта между два влака за Париж, трима непознати се срещат на гарата и кълбото на взаимоотношенията им се заплита все повече с всяка изминала секунда.
6 май, 19:00

БУРУНДАНГА
Бурунданга е растение, известно като „серум на истината” – изпиваш отварата и повече не можеш да лъжеш. Тази опасност в случая е двойно критична, защото героинята разбира, че е бременна пет минути преди следващата драматична новина – че приятелят є е пишман терорист, замесен в отвличането на влиятелен бизнесмен. С пиесата на Жорди Галсеран режисьорът Антон Угринов подсказва какво би станало, ако изгубим свободната си воля.
10 май, 21:00

ФЕНОВЕ
Комедията с Христо Гърбов и Валентин Танев ни припомня защо футболът е „огледална поема на живота ни – понякога безсмислен, но друг път толкова прекрасен – като един падащ лист – съвършената траектория за изпътуване на дните ни” (както пише авторът на пиесата Елин Рахнев).
13 май, 20:00

МАРТИН, ДАНЧО И МАЙКА ИМ
Моноспектакълът на Карла Рахал по Камен Донев разказва с много хумор един от най-баналните сюжети – за майката, която хока синовете си и се опитва да ги научи на добри маниери, докато тя самата хрупа ябълка, надува дюшеци, спъва се в гумени пояси, клюкарства и избива комплекси.
22 май, 20:00

Независим театър е на ул. Върбица 12, 0898 80 82 82
intheatre.bg
Работно време на касата:
пн-пт 11:30-15:30, 16:30-20:30
сб-нд 10:00-14:00, 15:00-21:00