ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И НАКАЗАНИЕ
За да подгреете, на 19 ноември от 18:00 минете през Националния студентски дом за втори дубъл на това „сценично разследване в осем части“. Накратко, трупата на театър Реплика качва романа на Достоевски на сцена, но под формата на театрален сериал, в който зрителите също са поканени да участват. Ако сте решени да го видите от-до, отделете си 50 лв. и часовете до полунощ, ако пък предпочитате да гледате само част – всеки „епизод“ е по 45 минути срещу 8 лв. на входа.
ИМПРО ТЕАТЪР
ХаХаХа Импро Палас (на Раковски 44) на 20 ноември се превръща в палат на импровизацията и кани гости за три порции театър със сценарий тук-и-сега. Първата се сервира в 16:00 под името ДаИ – кратки форми и е дебют на най-младата група, откърмена от трупата на по-старшите. След това от 20:00 там слушаме Гласове от отвъдното – „най-старото риалити шоу в света в сценичен вариант“ с водещ Свети Петър, а от 22:00 – Дублирано кино, когато избран от публиката филм ще бъде прожектиран, а актьорите ще го дублират симултанно, докато го гледат за пръв път.
НОВИТЕ ПОПЪЛНЕНИЯ

Ако напоследък сте изостанали с премиерите, ето пет току-що стъпили на сцена представления, между които можете да избирате. Най-младите зрители могат още в 11:00 да гледат Приказки от миналосвършените времена в Младежки театър – представление, стъпило върху колекция от текстове на автора на Книга за джунглата Ръдиард Киплинг. В 19:00 пък е началото на две постановки за пораснала публика – във Възраждане се играе класиката Рогоносци по Молиер с режисура на Йосиф Сърчаджиев, а в Зад канала – любовната история между дъщерята на пастор и необуздания є съсед в Лято и дим от Тенеси Уилямс под режисурата на Анастасия Събева. От 20:00 в Comedy Bar Happy в Сатирата пък започва Само(бил)ет – моноспектакъл на Маргарита Хлебарова (режисиран от Николай Ламбрев-Михайловски по текст на Питър Куилтър), който ни запознава със Сюзан – самотна жена на 43, която приема нещата от живота с хумор и ирония.