Анимациите не остаряват и умеят да наливат поуки в своите сюжети, до които дори възрастната наша версия има нужда да се докосне. По тази причина ви пускаме няколко добри анимационни заглавия, които ви отвличат в приказни светове без товара на реалността такава, каквато я познаваме. Знаем, че Отнесена от духовете и Цар Лъв са вечните класики, но седнете по турски до хлапето си (може и сами) и си припомнете важните неща за приятелството и любовта. Ако пък държите магията да оживее с добро качество и инчове, гласувайте за най-добрите сериали, филми и албуми за наградите на HiComm Entertainment Content Awards 2020-2021 тук и спечелете чисто нов 55-инчов телевизор Philips OLED805.

НАПРЕД

      
В свят, в който магията е скрита под научните открития и технологии, братята Иън (Том Холанд) и Барли (Крис Прат) минават през множество препятствия, за да върнат баща си към живот поне за ден. Двамата елфи бавно се обръщат към магическите си корени благодарение на подарък, чиито заклинания изтупват прахта от себе си, за да може вълшебството да заживее отново. Дори това да значи, че имат само 24 часа да върнат баща си, след като малко се объркват и са в компанията само на неговите крака.
ТРОЛЧЕТА         

Няма начин да не сме се губили поне дузина от малките кукли, които притежават коса тип захарен памук, след като са били наредени по цветове отгоре на рафта в стаята ни. Е, играчките, които добиват форма в ателието на датския дървосекач Томас Дам през 1959, стигат до екран в още по-бонбонен вид. В първата част Тролчетата трябва да се борят с гиганта Бергенс, който не ги закача само когато се е докопал до любимия си деликатес – тролчета. Сега Попи и темерутът Бранч трябва да се научат да се понасят, защото те са единственият шанс да спасят света си от изяждане. След като се отървават от ужасна съдба, шарените приятели разбират, че не са сами на света във втората част – Турнето. Започват леки конфликти, които разрешават с помощта на тежки рифове и жици, към които слушаме гласа на Ози Озбърн.

СКУБИ-ДУ!       

Анимация, която трайно ни е белязала и която не можем да спрем да гледаме, а римейковете никога не оставят празни зали след себе си и има защо. Новата версия ни връща към времето, в което Скуби е само малко кученце, неизвестно в детективския свят. Шаги още няма брада, а двамата споделят една мозъчна клетка, но харизматичното дуо ни залепя за екраните за първата им среща с детективската агенция Мистерия ООД. Тук Шаги и Скуби попадат в лапите известен злодей (Джейсън Айзъкс), спасени са от малко по-суетната супергеройска версия на Марк Уолбърг, а някак и Икеа се вмъква в подземния свят.