Новото Renault Clio се отличава с:
– Чувствен и емоционален стил, въплъщение на новото начало в дизайна на Renault и с широк избор от персонализации за екстериора и интериора;
– Иновации, достъпни за широк кръг от потребители:
o Камера за задно виждане, карта свободни ръце, приложение R-Sound Effect; система Renault Bass Reflex;
– Автоматична шестстепенна скоростна кутия EDC с двоен съединител ;
– вграден таблет с тактилен екран Renault R-Link.
– Истинско удоволствие от шофирането, благодарение на гама от двигатели, стремяща се към лидерското място по отношение на разход на гориво и отделяне на CO2 емисии:
– нов трицилиндров бензинов двигател : Energy TCe 90 (4,4 л / 100 км и 105 г CO2 / км ),
– двигател Energy dCi 90 (3,4 л / 100 км и 90 г CO2 / км ).

Новото Renault Clio, въплъщение на обновения дизайн
Новото Renault Clio е първият сериен автомобил, който изразява напълно обновения дизайн на Renault, създаден от Лоранс ван ден Акер. Новият малък хечбек на Renault изпълнява обещанието стилът и емоцията от концепциите да се предаде на серийните автомобили.

Хармонични и динамични външни пропорции
Предницата на новото Renault Clio се отличава с уверено излъчване, благодарение на уголеменото лого, гордо разположено, върху черен лак. Дизайн, чието начало поставя концептуалния DeZir. Предните фарове, подчертани с хромирани елементи и дневните LED светлини, засилват изразителността на предницата. Предлагано само във версия с 5 врати, Новото Renault Clio се отличава със спортен дизайн, подчертан от скритите дръжки на задните врати в задната странична част на каросерията. В сравнение с предшественика си, клиренсът на новото Clio е понижен, гумите са значително изнесени „навън”, а просветът между гумите и арките е намален, с което се акцентира върху динамизма и стойката на автомобила. Още от лансирането си, новото Renault Clio ще се предлага в 8 различни цвята, сред които и огненочервен (цветът, избран за лансирането на модела), който също е вдъхновен от DeZir.

Модерно, приветливо и ергономично вътрешно пространство
Интериорът на новото Renault Clio, стилен и динамичен, допълва напълно силуета на екстериора, създаден да вдъхва сила и доверие. Дизайнът на бордното табло, напомнящо на крило на самолет, мултимедийната централна конзола с оптимизирана позиция, изборът от цветове, дигиталният скоростомер, комфортните седалки, елементите в хром и в черен лак, всички те създават усещане за модерност и ергономия за пътниците в купето.

Изненадващи възможности за персонализация, достъпни за всички
От самото начало, новото Renault Clio е замислено така че да позволява персонализиране както на интериора, така и на екстериора. Още с лансирането си моделът предлага възможности за персонализация на капаците на страничните огледала, предната решетка, задната броня, ниските протектори на вратите, цветовете на джантите, както и стикерите на покрива. В интериора могат да се персонализират таблото, панелите на вратите, волана, дръжките на вратите, основата на скоростния лост, пръстените на аераторите, тапицериите и стелките като част от възможните опции. Клиентът има избор от множество персонализации, предлагани в пакети на достъпни цени.

Новото Renault Clio, носител на иновации
По отношение на иновациите, новото Renault Clio е вярно на своята традиция: да определи отново стандартите в своя сегмент и да доближи възможностите на малките автомобили до тези на големите.

Повече информация за новото Renault Clio ще бъде представена на автомобилното изложение в Париж, както и на международните тестове за журналисти през септември.