Нумерология – Тройка улици с цифрата три в името

Три уши

Автор на снимката Илиян Ружин, текст Дани Николова

Намира се в самия център на София и вероятно според мнозина е нещо като меката на ъндърграунд музиката в града. Доскоро там се подвизаваше клуб Три уши, където забиваха алтернативни банди, а в непосредствена близост до него продължава да съществува ъндърграунд музикалният магазин О.Ч.З. Интересна подробност е, че на номер 10 се помещава Българската фондова борса, заради което с усмивка наричаме Три уши “българският Уолстрийт”.

3-ти Май

Автор на снимката Илиян Ружин, текст Дани Николова

3-ти май е неголяма улица в квартал Горубляне, на която няма нищо приковаващо вниманието. Името идва от Световния ден за свобода на пресата, обявен от ЮНЕСКО през 1992. На същата дата Христофор Колумб е открил Ямайка, Вашингтон е обявен за град, в Атина е основан първият университет, а американецът Джордж Паркър патентова първата си писалка.

Три кладенци

Автор на снимката Илиян Ружин, текст Дани Николова

Освен че е историческото име на квартал в западната част на стара София (Ючбунар), Три кладенци е и улица в Бояна. В непосредствена близост до тази най-обикновена софийска пряка е Националният исторически музей, преместен в Президентската резиденция през пролетта на 2000-та. Само за да повдигнем патриотизма ви, ще споменем, че в исторически извори отпреди хилядолетия за Бояна се говори като за яка крепост с войнствени и силни мъже.