BIG BIG SUMMER REGGAE
17 юли
Маймунарника, София

Маймунарника се освобождава от по-тежките звуци и чувства, обичайни за породата му, и се отпуска в don’t worry ритъм за една вечер. Организаторите ZionLionz Soundsystem се събират с наши реге хора и гости от Гърция с ямайски дух, както винаги в неделя, вече за 13-та година, а вратите са отворени лежерно за всеки. Графикът кой кога излиза на сцената не ни е известен, така че не подреждаме, а изреждаме: тук ще са гърците SoulFire, българската Мерудия, NRG D & The Majestics, One Soul, Irie Bear (от Rebelites) и селекторите Troda (САЩ) и Jungle Alien (Македония). Началото е в 15:00, а финалният час на събитието във фейсбук ни вкарва отсега в 24-часов mellow mood по Марли – дали някой ще ни я изпее тази песен, слушаме на място.

BROKEN BALKANZ
22-23 юли
Стамболова поляна, до хижа Момина скала на Витоша

Не сме сами в София – и HMSU отлагат морето за август, за да празнуват тук "сладките 16" на своя дългосвирещ фест. Партито отново ще издига бас по височините на Витоша и ширините на Стамболовата поляна, а ритъмът ще задават всички членове на абревиатурата плюс гости от Балканите. Тази година обаче музикалният полуостров мърда граница на запад чак до Италия и на юг – далеч до Нова Зеландия, откъдето идват Hallucinator и Vasquez NZ. За справка с останалите диджеи, отворете фейсбук. Там ще намерите и координатите на мястото, което ще настанява коли и палатки без пари. Билетите за двете вечери са 30лв от eventim.bg и 35лв на поляната, където ще ви подадат и еднодневни пропуски за 25лв.

PLANA OPEN AIR FEST
22-24 юли
Плана планина

Картата ни води през Бистрица, Железница и отвъд и забива флаг насред Плана планина. Не сме били, но някъде там има място, способно да побере близо 30 диджеи заедно с публиката им за два дни и две нощи. Пълната програма се разгъва във фейсбук, ние си пазим редовете за жизненоважните подробности и дори ще им сложим една удивителна: мястото е само на 21км от околовръстното на София, а организаторите не са си спестили усилията да уредят и комфорта на тялото с храна и напитки (от Talpa). Билетът за трите дни е 15лв, а ако искате да се качите само за една вечер от уикенда, ще ви излезе 10лв – портфейлите се вадят само на място в планината.