Деница Дилова е победител в първия анонимен конкурс за Нов български роман на издателство Сиела. Тя печели 3000 лв. и издаване на романа с работно заглавие Непорочна практика.
Издаване получава и романът на Васил Панайотов Отчужден.

До финала достигнаха 10 романа. Конкурсът бе обявен в началото на годината. Кандидатите трябваше да изпратят непубликувани до сега текстове, с които да се състезават за голямата награда от 3000 лв. и издаване на роман.

Деница Дилова определя жанра на романа си като социална сатира. Идеите за книгата „Непорочна практика“ идвали по време на сутрешния й крос. „Аз много чета и не смятам това за предимство“, казва Дилова. Тя е журналистка, от Разград, има издаден сборник с разкази – „Тънкости на приготвянето“.

Васил Панайотов каза за себе си: "Аз съм Васил Панайотов, вече на 36, в някои отношения още на 15, от тогава са първите ми флиртове с писането, флиртовете с жени дойдоха доста по-късно. Това ме прави акселерат в някои области и ретардант в други, имам три незавършени висши образования и един завършен брак, имам и едно съвършено дете. Имам една апокрифна стихосбирка и няколко /съ/участия с сборници с разкази и романи. Пиша за няколко списания, основно за Жената днес. След писането ме интересува единствено спорта. бил съм в националния по плуване, сега тренирам силови и бойни спортове. Невъзможно е да бъда видян в дискотека с компания, но често се забелязвам на магистралата с колело. Бил съм корпоративен роб над 12 години. В момента робувам единствено на двумесечния ми бултериер Хамър".