Ден след ден Мишел се бори с демоните вътре в себе си, с риск да се изгуби във водовъртежа на спомените, секса и смъртта. Баща й, масов убиец, е в затвора от 30 години, а майка й, на 75, ще сключва брак с двойно по-млад мъж. Бившият й съпруг разчита на нея за кариерата си, а синът им има връзка с жена, бременна не от него. Самата Мишел е любовница на мъжа на най-добрата си приятелка, но по-страшното е, че е влюбена в непознатия, който я напада и изнасилва в дома й…

Романът на Филип Джиан е разголваща изповед на една откриваща себе си жена, в която се оглежда образът на съвременната жена изобщо – независима и отговорна, целеустремена и противоречива, част от един все по-малко мъжки и съвсем не дамски свят. Пол Верховен заснема по книгата филма Тя с Изабел Юпер (номиниран за Златна палма в Кан през 2016), който ще видим на фестивала CineLibri от 5 октомври.

Филип Джиан
Роденият през 1949 французин е написал 23 романа, от които вече сме чели на български 37.2° сутринта (Бети Блу), Проклета въртележка и Навън към себе си. Макар да е едновременно възхваляван и оспорван от критиката, Джиан е култовият писател на поколението, съзряло в края на 20 век и често смятано за наследник на бийт-културата.