Представете си как влизате в широка, приятно осветена зала с мили и приказливи хора, които ви завъртат в забавна вечер с различни теми на разговор. В един момент обаче гласовете им започват да се извисяват над вас и стават все по-твърди, сякаш ви се карат. Подобна картина рисува InFusion (Вливане), но накрая не излизаш от музикалния цикъл с тягостно чувство в гърдите. Тази музика просто те кара да помислиш малко повече за вътрешния си свят. Затова и на всеки би донесла нещо различно и лично.
Преживяването на InFusion е мултижанрово и вплита в себе си минималистичен джаз, електронна атмосфера и фолклорни елементи. Записите са правени с инструменти, подарени на Иван и Теодосий от гуруто в IDM обществото Ричард Дивайн. Двамата ги наричат "магически" и музиката им го повтаря. Между тях и винтидж синтезаторите в албума се прокрадват и оръжията на музиканти от различни континенти: чуваме джаз пианото на Димитър Бодуров, тромпета на французина Ерик Трюфа и петоктавния глас на Рут Майър, докато с програминг идеи влиза британецът Аса Карсън, с перкусии се вмъкват Мино Синелу и Мерлин Еторе, а саксофонът се извива в ръцете на Гжех Пьотровски от Полша. Всеки от тях оставя отпечатъци от собствените си традиции, но не преди да ги е разчупил достатъчно, за да се получи синхрон между композициите. С други думи – перфектното Вливане. Вокалите на Авигея в последната песен сякаш ни препращат към предния албум на Иван Шопов в колаборация с тях – Kanatitsa, но тук е различно. Всички граници се размиват за експеримент, побран в албум с такива притегателни способности, че след едно слушане на Вливане, няма как да има отлив.
Защо да го чуете в първия възможен случай вече е излишен въпрос. Но има един допълнителен отговор, освен електричеството на живия концерт с Иван, Теодосий, Авигея и Димитър Бодуров. И това е визуалната среда от Лора Шопова, която ще изпълни Пространство 108 със своето графично усещане за InFusion. Дотогава и до пълно подгряване повъртете заглавния сингъл в канала на Иван Шопов в SoundCloud.
Премиерата на InFusion е в Пространство 108 на 24 ноември от 20:00 за 25лв от ticketportal.bg и 30лв на входа