ИнформациON!ен бюлетин
За голяма част от човечеството музиката не е просто забавление, а работа, доходи, та дори начин на живот. Рядко обаче се замисляме колко усилия стоят зад това или онова парче (ако сме консуматори), още по-рядко ни се предоставя възможността да почерпим от нечий опит (ако сме създатели). Ето защо, по време на специалната платформа Music Pro (21-22 септември), хора, които са в професионална връзка с музиката, ще срещнат такива, които са наивно и очарователно влюбени в нея и всеки ще сподели с останалите собствения си опит. Ако ви е любопитно да чуете какво имат да казват организатори на фестивали като Владимир Водалов (EXIT), Андрей Пеев (ReelFeel), Рори Милър (RTM&Beer) или Петър Димитров (A to Jazz); ако ви вълнува мнението на Иван Димитров от Zamunda.net за свободното разпространение на музика, на Рут Колева за самостоятелното менажиране, на Радослав Мирчев от Mixtape 5 за важността на озвучаването или на Илиян Ружин от Радио София за връзката между музиката и медиите, то тогава най-добре се регистрирайте на onfest.bg като участник във форума. Ако пък всичко, изредено дотук, ви е непонятно и безразлично, ключовата дума за пробуждане на вашето внимание, убедени сме, е парти (21 септември, 22:00). То ще е хубаво, весело и отвсякъде ще се чуват дръмендбейс звуците на HMSU, Modestep, Black Sun Empire и Total Science.

O, N!е, кулите са повалени!
Вярвате или не, гейм индустрията е един от най-богатите бизнеси в света, а растежът й достига почти до небесата. От GDS Bulgaria им е приятно да говорят по тези въпроси, затова отново са поканили представители на най-големите и успешни студиа в България и света. Обмяната на опит ще става между 20 и 22 септември, а междувременно потребителите на въпросната индустрия ще имат възможност да докажат колко много ги бива пред монитора. Онези от вас, които вярват, че умеят да играят чудесно DotA 2 или StarCraft 2, да си вдигнат ръката. Тези, които вярват в телекинеза – да вдигнат моята. Шегата настрана – 2000лв очакват победителя в турнира по DotA 2, а 650лв – най-добрия Starcraft 2 стратег. За да се запишете за участие, трябва да отворите тук и да попълните регистрационна форма, защото, веднъж пристигнали на място, ще можете само и единствено да наблюдавате отстрани. Предварителното записване е важно и за Tabletop пространството (само в първия ден от феста), в което, сред магичен интериор и приказни костюми, ще текат турнири за начинаещи и напреднали по картовата игра Magic: The Gathering. За запалените по играта е важно да знаят, че илюстраторът на картите Йоханес Вос ще бъде наоколо, готов за разговори, а за феновете на Game Of Thrones, Star Wars, Netrunner, Heroclix, X-Wing, Warhammer, Mage Wars, Munchkin, King of Tokyo и какви ли още не бордови игри – че и те няма да останат разочаровани.

ЯпON!ния – толкова близо и тъй далеч
За влюбените в японската съвременна и традиционна култура ON!Fest пристига като истинска манна небесна. Изложбите и лекциите (20-22 септември), ще обогатят знанията ви за тази така далечна страна с толкова особен (поне за нашите възприятия) духовен живот. Ако имате сръчни ръце и интерес към оригами и коригами (същото като оригами, но хартията се изрязва), ще имате възможност да участвате в някои от уоркшоповете, за които записването става на място. Ще има и работилници по пиксел арт (при който от мъниста се изработва образ на аниме или манга герой), стийм пънк бижута, ръчно изработване на картички и тефтери, както и същински лов на сувенири – аниме фигурки, комикси, тениски, дизайнерски аксесоари и рисунки. За пръв път ще има и зона за пълнолетни, където ви очакват японски фетиши, хорър и еротика.

ПON!е опитахме

…да набележим някои от гръмките събития на тазгодишния ON!Fest, но знайте, че има още много. Между 20 и 22 септември, 20 графити артисти ще разполагат с 400 кв.метра, на които да демонстрират уменията си, 80 кв.метра въздушна възглавница ще очаква байкърите, носещи си смелост и екипировка, пространство, изпълнено със съответните съоръжения, ще приюти паркур специалисти, а инструктори по хип хоп, брейк и салса ще танцуват ли, танцуват…