В 00:01 на 23 април сайта на Be Duende реди подбрана селекция от книги, списания, албуми, каталози, фотокниги, зинове и различни интересни издания по дигиталните си рафтове с имена като Никола Михов, Тихомир Стоянов, Яна Лозева, Мартин Атанасов и много други. Побираме няколко заглавия, които заслужават фокуса ви още сега.
Подарявам ти лика си от Тихомир Стоянов
Книгата ни връща към една забравена традиция – да си подаряваме снимки с кратки послания. По страниците се нижат 23 портрета, намерени на Битака, част от архив с намерена фотография Immaginary Archive, който включва над 15 000 негативи, диапозитиви и фотографски копия. Портретите датират от 30-те до 90-те години на миналия век и проследяват не само промените в портретната фотография, но и в моралните ценности и социално-историческия контекст.

Басейн Рай от Яна Лозева

Басейн Рай е визуален разказ за връщане към едно застинало пространство от детството, в което на пръв поглед нищо не се променя. Книгата е и своеобразно продължение на първата фотографска книга на Яна – Дълго лято. Басейн Рай е книга-дневник, посветена на малкия град, радостта от светлината, магията на порастването. С времето погледът на чуждия и непознатия се променя, превръща се в приближен, внимателен и съзерцателен поглед към близкото, към обичайното.

Ремонт на покриви от Виктория Стайкова
Посветено е на софийските улици, изчезващи сгради и архитектурни форми. В изданието Виктория Стайкова съпоставя разпространението на множество рекламни плакати, предлагащи услугата и смисъла зад надписите "ремонт на покриви" в контраст с пренебрегнатото културно наследство. Всяка книжка идва в комплект от един цветен и два черно-бели плаката и пощенска картичка.
Онлайн поп-ъп за книги е в сайта на Be Duende от 23 до 25 април