От създателите на…

Сезоните свършват през лятото и заглавията в Now Watching листата ни вече дразнят с отпускарското "ще се върна след 5 минути". Докато чакаме зимата да дойде за последно, се затваряме на хладно с три нови сериала от стари познайници – бързо, трейлърите започват.

Outcast

Ефирът тъкмо подпря брадва за почивка от зомбитата и Робърт Киркман пусна Outcast – сериал по комикса му със същото име, който се печата всеки месец. Създателят на The Walking Dead сменя зомбитата с демони, пуска ги безмилостно в света на хлапето Кайл Барнс (Патрик Фюджит от Почти известни) и го оставя да се справя с неканените гости, както може. Срещаме го, след като натрапниците са съсипали на два пъти живота му. Изолиран в родния си малък град Рим, Кайл се чуди "защо на мен?!" и бавно ще си отговаря с едно рамо от преподобния Андерсън и други домакини на демоните. Бонус точки за сериала на Синемакс печели музиката на Атикус Рос, която забива 9-инчови пирони по гърба ни в такт със сюжета, въпреки отсъствието на Трент Резнър (с когото Рос е свикнал да си събират заедно наградите).

Braindead

Мишел и Робърт Кинг, които изтупаха образа на Добрата съпруга от всяко клише, пак подават реплики зад екрана с новата поредица на CBS. Към познатата политическа драма двамата сега прибавят хорър и комедия на същия адрес – Вашингтон. Още с първия си епизод Braindead втвърдява подозренията ни от седемте сезона на предния сериал – в главите на някои политици има буболечки, които им изяждат мозъците. Гадините този път не са от нашата планета, но Мери Елизабет Уинстед (в главната роля) има опит с подобни твари от престоя си на Кловърфилд 10. Ще дебнем баланса между ужасното и смешното в предстоящите серии и за първи път няма да превъртаме "какво се случи в предния епизод" – всеки ще стартира със 60-секундна песен, в която Джонатан Колтън ни припомня всичко важно в китарен кънтри ритъм.

Feed The Beast

Още не сме простили на Клайд Филипс финала на Декстър, но вече харесваме новия му звяр. Този път не е сериен убиец, а ресторант със скандинавски корен – сериалът е адаптиран от датския Bankerot (т.е. Банкрут). След като изигра татко Кардашиян в Народът срещу О Джей Симпсън, Дейвид Шуимър запазва сериозното изражение и става Томи – сомелиер, вдовец и баща на чернокожо момче в безмилостния Бронкс. Двамата с le chef (и льо фен на кокаина) Дион се знаят от деца и заедно са чертали мечтата за ресторант, която включва на първа, след като готвачът излиза от затвора. Оттук ни замирисва на стари бакии за оправяне, които неизбежно ще развалят вкуса в новата кухня. С излезлите четири епизода Звярът нахранва добре, засега без нещо непредвидимо, но пък по периферията на "шапката" звучи гурме песен на Саша Добсън – поръчвайте в YouTube като Feed The Beast Opening Credits.