Ръководител на двудневния курс е не друг, а световноизвестният графити артист Mr. June. Освен него ценни знания споделят и Алекс Поуп от Музей за улично изкуство и графити STRAAT и испанският художник, преподавател, изследовател и основател на Urbanario Хавиер Абарка. Творците ни посвещават в личния си опит, насочват младите артисти по пътя на професионалното им развитие и представят тенденциите, които превръщат уличното изкуство във високохудожествен жанр. Научаваме повече за връзката между графитите и тяхното място в галерийните пространства и разкриваме спецификите на пазара на този тип изкуство.
На 8 септември От вандализъм до изкуство представя и премиерата на документалния филм Kroonjuwelen – трудни, добри, по-добри времена, който разказва за основните фигури на графити сцената на Амстердам между края на 70-те и средата на 90-те години на миналия век. От 9 до 11 септември пък можем да наблюдаваме Mr. June в стихията му, докато твори върху все още необявена столична фасада.
Обучението се провежда на 8 и 9 сепември в SOHO Co-working (ул. Искър 4), а крайният срок за кандидатстване е 20 август. Участието е напълно безплатно, като кандидатурите биват филтрирани и сведени до 20 участници. Работният език е ангийски, затова е необходимо участниците да владеят езика на добро ниво. Записваме се тук.