Отклонение ще бъде темата на тазгодишния Арт Позитив. Във фестивала традиционно участват само автори от Пловдив, с което се цели стимулирането на местната сцена за съвременно изкуство и даване на видимост и сцена на изява на млади автори. Фестивалът ще се състои между 24 април и 24 май в Център за съвременно изкуство – Пловдив, Баня Старинна.

Сдружение Изкуство днес обявява отворена покана за участие във фестивала. Автори от Пловдив или живеещи в града могат да кандидатстват като изпратят творческа биография, концепция за проект, визуални материали и примерен бюджет на office@arttoday.org. Крайният срок за подаване на документите е 30 март.

Тази година Арт Позитив обръща особено внимание на теорията и академичния анализ и отправя покана и към теоретици от областите изкуствознание, културология, социология, философия, антропология, науки на пола, психология, политология и други да се включат във фестивала. Приемат се предложения за дебати, дискусии. Приемат се и текстове, аналитични и теоретични, по темата Отклонение, които ще бъдат публикувани в дигитален каталог на фестивала.