Месец преди осмото издание на Слънце Луна, инициатива за развитие на културния и фестивален туризъм, организаторите приканват всички да вземат участие в интерактивното приключение Открий къде е фестивалът. Празничното събитие ще се случи на 17-ти юни, а гостите трябва да разберат точното място на провеждането му. То ще им бъде прошепвано от уста на уста от доброволци, които ще разпространяват специално изработени амулети, символи на фестивала. Имената на доброволците, които ще разпространяват амулетите в различните градове ще бъдат обявени в началото на месец юни.
Всеки, който иска да се включи в приключението, може да го направи като се регистрира като доброволец на сайта на Слънце Луна.
Целта на самия фестивал е представянето на традиционната, съвременна култура като туристическа атракция, като съществременно с това подпомага развитието на уникални туристически обекти в България. Тазгодишното издание на Слънце Луна ще акцентира върху обмена на алтернативни творчески идеи, екологичните практики и здравословните био продукти. На специално изложение в рамките на събитието са поканени производители и вносители на различни био храни и продукти, както и специалисти, които ще дадат добри идеи и ще споделят практики за здравословен начин на живот. Творчески занимания, кръжоци и медитации ще допълват програмата на фестивала, който ще привлече активна и свободомислеща публика.