Той е и част от екипа на сценаристите за сериали и филми като Под прикритие и Дъвка за балончета, а Домашен арест е само още една ситуация, която разказва брилянтно в реплики по страници. Сега е решил да ни затвори в един умиращ свят, пълен с чудовища в дебютния си роман До последен зъб (изд. Ciela; 15,90лв). В него съжителстват една твърдоглава офис дама, хитър дилър, инфлуенсърка без късмет и полицай без скрупули. Всички прилики с действителни лица и събития са напълно нарочни.
Oткъс от До последен зъб
Точно този микробус мерцедес вито бе минал през много. Негов първи собственик бе училището "Брилянтмон" в Лозана, Швейцария. Един от най-старите пансиони в света, основан през далечната 1882-ра. Административният съвет там единодушно одобри поръчката на чисто новата V-класа при дебюта ѝ на пазара през 199а. При това с големия двигател и доста изискан луксозен кожен салон. Рисков фактор, който от "Брилянтмон" не бяха преценили, бе българският екип при градинарите. Четирите момчета, без особено замисляне, предпочетоха да изоставят тревните части в полза на това да откраднат колата. Избутаха мерцедеса по черен път в близката гора, където на спокойствие разкачиха имобилайзера и алармата, издълбаха с бормашина заключения волан и потеглиха, като запалиха двигателя с мост от жички на клемореда и стартера. Веднъж пресякъл границата, мерджанът за кратко се озова в лапите на Пепи Пеликана – един от първите престъпни босове, който оцени предимствата на това да имаш мобилен офис. Срещуположните седалки на витото поз воляваха гледане тежко очи в очи – идеално за точно този вид бизнес.

Не една и две работни срещи за преразпределяне и преструктуриране на материалните блага в родината се бяха състояли между допълнително блиндираните прозорци на колата. Няколко оргии – също. Сгъваемите масички, разбира се, не останаха неизползвани за редене на най-чистия кокаин, някога озарил с присъствието си републиката. Пеликана, както името му подсказваше, беше алчен параноик, който, макар и своеобразен визионер, не притежаваше силата на характера да реализира концепциите си. Оказа се, че дори бронирани стъкла не могат да те опазят, ако някой особено много ти е вдигнал мерника.

Когато полицията го намери със свалени гащи, порезна рана в областта на стомаха и няколко литра загуба на кръв в канавката до още работещата кола, официалното разследване заключи, че става дума за самоубийство. Упорит слух обаче обикаляше в средите: тайната страст на боса били травеститите и за разчистване на сметките именно такъв поръчков убиец използвали недоволни от действията му фракции.

Известно време след това мерцедесът прекара в паркинга на Академията в Симеоново, където се бяха понатрупали несортирани автомобили от различни полицейски акции. Оказа се, че в процеса на преструктуриране и компютризиране някъде по трасето документите са се загубили. Отделът, отговорен за грешката, обвини "Проблем 2000". Предприемчив служител видя поле за изява и успя да измъкне колата с помощта на малка сума и голяма услуга за връщане.

Витото посрещна милениума в двор, пълен с таратайки, до селска къща в Горубляне, който носеше гръмкото име "Автокъща "Славея". Беше оставено на консигнация, но рязко стана движим имот на собственика, след като полицаят неочаквано престана да съществува заради скарване с пристрастения му към хероина син. Сам по себе си бай Цецо, баща на въпросната Славея и човек с лоша репутация даже в средите с най-лоша репутация, натрупа огромен дълг с аванси за странични бизнеси и се наложи да се раздели с труда на живота си. Славея пък срещна любовта и замина за Дубай, преди това да стане модерно.

Пловдивски предприемач се сдоби с всички мерцедеси от автокъщата и започна един по един да им търси собственици. Витото се оказа най-трудно за развързване – интериор на S-класа, скрит във външност на бабешки микробус, кой знае защо, не се харчеше в Града на айляка. Липсата на опция за газова уредба също се явяваше проблем.

За късмет на търговеца, дойде поредната вълна на българския рап и местната сцена рязко се съживи. Една от най-горещите хип-хоп звезди се влюби в буса най-вече заради бекстейдж опциите, които коженият салон предлагаше. Плюс това голямото V на капака съвпадаше с негова буква в името, сто процента знак тип сигнал за покупка от страна на Вселената.

Следващите две години витото бе тур бус за безброй участия. Колекцията от петна по седалките покри пълния спектър на секрети, които човешкото тяло отделяше. Също така лошата поддръжка и шофирането в стил служебна кола започваше да си казва думата и иначе сглобеният да оцелее и в най-тежките условия на планетата германец започна да вие, скърца и стене като винтоверт от AliExpress.

Рязка промяна в свободата на рап звездата постави имотите, проектите и колите му в застой. Мерцедесът остана паркиран в недовършения хотел с огромна статуя на Исус и офис на последния етаж, снабден с прозорец за гледане вътре в басейна. Под нивото на водата. Предполагаше се, че там ще се плацикат мацки, а няма да гнездят щъркели, както неминуемо впоследствие стана. Когато рапърът излезе от почивка, се оказа, че колата е изчезнала – намериха единствено брезента, с който бусът беше заземен, нахално захвърлен отстрани. Без никой от семейството да знае, братовчедът на втория мъж на доведената сестра на майката на децата на рапъра беше откраднал витото във фатално завършил опит да влезе в наркобизнеса. За него, не за колата.

Тина не знаеше нищо от цялата тази вълнуваща история, докато се возеше с нос, забит в стъклото, пистолет в ръката и пръст на спусъка. Сиви силуети се сменяха като в някаква артинсталация през процепите на металните капаци пред очите ѝ, като по-скоро я напрягаха, отколкото забавляваха. Въпреки това всичко беше по-добре от тягостното мълчание вътре в микробуса. Единствено нервното въртене на Сатана в скута ѝ създаваше някакъв елементарен комфорт.

До последен зъб вече е във всички книжарници и на ciela.com