Уикенда се задава и започваме усилено да планираме как да компенсираме за отегчителното делнично ежедневие. Вместо ние да се вихрим по клубовете, докато четириногите ни приятели ни чакат у дома обаче, на 25 септември нещата се преобръщат. Тази неделя партито е специално предназначено за лаещите симпатяги.

Разбира се, говорим за Dog Fest, който се завръща за четвъртото си издание. От 14:00 ч. се насочваме към Южен парк II, неслучайно наречен и Кучешкия парк, като този път оставяме кучето да разхожда нас. Почти завиждаме на приятелите ни от другата страна на повода – цял следобед се радват на игри, кучешки лакомства и безброй изненади. Не ни остава нищо друго, освен да се излегнем на обширните зелени площи и да се любуваме на искрената радост на любимците ни.

Все пак няма да липсват забавления и за нас, двукраките. Музика ехти над поляната, докато се наслаждаваме на неустоимия вкус на една от най-продаваните белгийски бири в света – Stella Artois. Искрящото златисто пиво може да ни спечели и страхотни дизайнерски награди, а тези от нас, които не биха рискували да се разположат на влажната трева, се настаняват в специално подготвено за събитието европейско бистро.

Срещаме се и с изложители и специалисти в областта. Научаваме кои са най-добрите продукти за нашите кучета, присъединяваме се към каузите на приютите и се запознаваме с възможностите да станем дарители или пък да се сдобием с нов член на своето кучешко семейство.