С какво се занимаваш тези дни?
Доста съм зает с организацията и снимките на едно ново телевизионно шоу за BBC, което ще се казва Goldie’s Crown Jewels (Перлите в короната на Голди – б.а.). Пътувам из цяла Великобритания в издирване на талантливи изпълнители. Заедно с още трима продуценти ще изберем най-добрите измежду тях и ще сформираме група, впоследствие ще й организираме концерт на едно много специално място в Англия. Заглавието на шоуто би могло да послужи като жокер.

Доста преди това, на 19 юни, ще се изявиш на втория ден на тазгодишния Park Live Fest в София. Какви са очакванията ти?
Свирил съм на какви ли не фестивали по целия свят, но специално от България имам хубави спомени и вярвам, че ще се получи добре.

Сетът ти ще бъде в парка до втория терминал на софийското летище. Случвало ли ти се е да пускаш музика на още по-шантави места?
Да, в един ядрен бункер в Русия. Пускахме музика от 6 сутринта до пладне заедно с Diselboy (сценичният псевдоним на американския дръменбейс диджей Деймиън Хигинс – б.а.).

Какъв сет си подготвил за българските си фенове на 19 юни?
Свежа музика от лейбъла ми Metalheadz и вечни класики, хаха!

Твърди се, че именно ти си превърнал дръменбейса от ъндърграунд движение в световна мода. Би ли се съгласил с подобно заключение?
Да, бях първият дръменбейс изпълнител, който постигна комерсиален успех, при това още с дебюта ми Timeless, така че би могло да се каже, че именно аз съм превърнал стила в мейнстрийм.

Според болшинството критици именно Timeless си остава най-силният ти албум и до днес. Кое е любимото ти собствено издание?
Винаги ще чувствам Timeless изключително близък, ако ме разбираш. Няма как обаче да не ценя високо и останалите си албуми.

Говори се, че възнамеряваш да преработиш Timeless с нов аранжимент – за истински хор и оркестър. Така ли е?
Да, вярно е. Очаквайте и турне през 2011 с участието на множество специални гости, които ще изпълняват песните. Не бих искал да издавам повече подробности, но бъдете сигурни, че ще е нещо мащабно!

Известен си със съвместните си проекти с множество изпълнители. Кой от тях е любимият ти?
Truth с Дейвид Бауи (песен от албума на Goldie Saturnz Return от 1998 – б.а.).

А има ли съвместен проект, за който дори не би искал да си спомняш?
Да, намират се, но няма да ти кажа кои са, хаха!

Ще ни кажеш ли поне дали има изпълнители, с които много би искал да запишете нещо заедно, но все още не си имал възможност?
Да – американският джазмен Пат Матини, дъбстеп продуцентът Skream и Ейми Уайнхаус.

Актуалният ти албум Memoirs of an Afterlife излезе през 2009 под името Rufige Kru. Защо? И как изобщо решаваш кога да се подписваш като Goldie и кога – като Rufige Kru?
Използвам псевдонима Rufige Kru, когато имам възможност да се отпусна малко повече и да създавам по-танцувална музика. Албумите, излезли под името Goldie, винаги са били доста по-концептуални.

Какво ново да очакваме от звукозаписната ти компания Metalheadz?
Следващото ни издание ще се появи на 4 октомври – става дума за диск с ремикси. Планираме да пуснем и нови сингли на Jubei, Commix, Lenzman, S.P.Y., Mikal, Subwave и кой ли още не. Изключително съм доволен от настоящата продукция на лейбъла, още повече че наскоро подписахме договор с един изключителен изпълнител, чийто албум ще издадем в обозримо бъдеще. Отделно от това, самият аз възнамерявам да изкарам диск с ремикси към края на годината. Иначе, както вече казах, съм изцяло посветен на телевизионното си шоу за BBC.

Успех! Нещо да добавиш…?
Следете metalheadz.co.uk!

Goldie е на J&B сцената на Park Live, парк до Терминал 2 на летище София,
19 юни, 23:30, 35/45лв за един фестивален ден, 70/80лв за трите дни от eventim.bg