Милена Комитова организатор на събития

Splittin’ The Racket

Когато бях хлапе, използвах хип-хопа като форма на бягство и така е всеки ден до днес. После известно време живях в Лондон, където най-близкото "бягство" беше Брайтън. Oще на "I’m comin’ straight outta Brighton / А crazy motherfucker named Wizzy" Ocean Wisdom ми се заби в главата завинаги. Беше си любов от първо слушане. Не знам при вас как е, обаче ако си деветдесетарско хлапе, израснало с Roots Manuva, Plan B, Dizzee Rascal, Tricky, Skepta, Wiley, колкото и да ти пускат мъмбъл рап, някак все не те лови. Може и само при мен да е така, не знам. Нещата започнаха да се преповтарят, сцената взе да огладнява и просто имах нужда от тоя човек. Имах нужда да чуя нещо ново, което да ми носи същия old school vibe. И тогава се появи Chaos 93 – албум, продуциран от Dirty Dike, издаден от High Focus. И целият е просто… всъщност се оказа, че е просто началото, понеже Wizville е още по-по-най.

Илия Григоров a.k.a. Григовор – рапър и копирайтър
Ewok

Ocean Wisdom се появи в много странния период от живота ми, в който почти се отказвах да слушам рап от Острова. По една или друга причина, изведнъж всички в Англия започнаха да правят песни върху американизирани инструментали, което унищожи типичната британска атмосфера, накарала ме да се влюбя в този стил изначално. Е, момчето прави и двете. Аз лично пускам Ewok, защото а/ Океанска Мъдрост влиза изключително грубо без да му пука за чувствата ти и б/ не си на рап, а си на рейв, брат. Честито. На тоя трак еуоците се превръщат в кръвожадни убийци на кокаин, които искат да унищожат всяка мебел в апартамента ми.

Олег Кабакчиев – предприемач

Eye Contact

Понякога е доста лесно да се влюбиш в хип-хопа, особено с артисти като Ocean Wisdom. Просто трябва да усетиш вайба. Дори когато римата е толкова бърза, че става неразбираема, добре разгърната, тя действа като звуков адреналин, зареждайки въздуха с енергия, която е достатъчно мощна, за да вдигне и най-заспалите в неистово вълнение. И Ocean Wisdom е точно такъв талант и прави точно това. Най-силното в случая е, че независим артист като него успя да избухне в топ 40 на Official UK Album Chart. Уменята му да съчетава ъндърграунд класа и съвременно звучене го изстрелват между най-добрите в занаята. Не стига, че е супер бърз, той преплита едновремено хип-хоп, грайм и дори джънгъл. Нищо друго, освен уважение за тези хора. Браво Ocean, размажи ги!

Йордан Стоянов – кинорежисьор

Revvin

Ocean Wisdom е едно от най-интересните нови емсита от Oстрова. Момчето, освен че спокойно прави кавъри на Busta Rhymes без да се задъха, може да влезе еднакво брутално на буум бап, грайм и джънгъл бийтове. Благодарение на което слушането на албумите му се задържа поне за месец в плейлистата ти. Ако това не е достатъчна причина да отидете на актуален изпълнител в Терминал 1, може да видите фийчърингите в новия му албум – Rodney P, Roots Manuva, P Money, Chester P и Method Man. Едва ли е случаен… Ravvin e с Dizzee Rascal, с когото открих грайм музиката, затова и този "бенгър" има специално място в сърцето ми.
Ocean Wisdom e в Терминал 1 на 14 юни от 21:00, 30лв от eventim.bg