Иван Хадживеликов – продуцент, рекламист, промоутър
Heads Above

И тези, както и други бележити северняци, са били винаги на почит от време оно във Фалшименто. Доказаха се като железни и с първото си гостуване в София (ех, Mellow)… Истината е, че от Дания нагоре поп музиката я "четат" и със затворени очи – гладко, та чак полирано – и нещата им винаги влизат в ухо. Най-много обаче ги слушах през лятото на 2015 в офиса на агенцията, където работех тогава. Един колега (и страшно харесван от мен визуален артист, понастоящем творчески директор там) ги буташе във всяка плейлиста, която си сглобявахме. Конкретно Heads Above си го спомням с това, че постоянно се пробвах да си тананикам наум върху него Diamonds на Риана. И връзваше. Може би и затова е един от най-големите им хитове. Радиофонично, та се утепало, както е казал бащата на датския пауър поп Ханс Кристиан Андерсен.

Елена Койчева – (понякога снимащ) копирайтър
Dreams

WhoMadeWho са от редовните групи в плейлиста ми, особено след шоуто, което спретнаха в София през 2014. Признавам си, че тогава отидох почти изцяло заради Mount Kimbie, но останах много приятно изненадана и бързо наваксах с музиката им. Любимият ми албум излезе през същата година и носи името Dreams – точно както и любимата ми тяхна песен. Един от коментарите под видеото ѝ в YouTube гласи "don’t know why but this song makes me feel like I’m on top of the world" – така се чувствам и аз, докато я слушам. Тази сладка меланхолия, била тя в музиката или просто в семплите неща от ежедневието, е огром­на притегателна сила за мен. Затова и Dreams ме изстрелва директно в моето си уютно място, насаме с мислите, танците под слънцето и несъществуващите дестинации, към които ме води въображението.

Александър Владимиров – fonotekaelektrika.com
Running Man & The Sun (Pitfalls of Modern Man)

Поне от 2009 и Keep Me in My Plane тримата датчани се занимават небрежно и подигравателно с темата за презадоволеността и търсенето на щастие. Уреденият живот те прави ленив, без страдание е скучно, а скуката, както се вижда в този двоен клип, убива. Всъщност да нямаш избор от добри клубове, недостигът на яки партита, отдалечеността от концерт на любима банда, могат да те мотивират да свършиш нещо. Добрите идеи никога не се раждат без добри проблеми. Така че е супер нещата да не са супер, щастието е надценявано, да идем да гледаме WhoMadeWho, защото момчетата винаги се раздават на живо.

Borislava Willnevermadeit – илюстратор и графичен дизайнер
Ember

За морето през 2016 имах­ме две песни. Едната беше Class Historian на Broncho, с която винаги се канехме да слезем по баира до плажа, но никога не си я пуснахме (защото въпросният баир в Синеморец е супер дълъг и докато слезеш, парчето свършва). Ember е другата, тя ни беше песента за слушане, докато си лежим. Толкова е красива – ако имаше вечно лято тук, тя щеше да е моят саундтрак към него. Истината е, че за първи път слушах WhoMadeWho заради обложката на Knee Deep, често си избирам музика по този начин. Сега си ги пускам сутрин и танцувам на тях – какво по-хубаво от това?

WhoMadeWho са в City Stage на 23 ноември от 20:00, 30лв от eventim.bg