Освен него, за среща с читатели под тепетата идват още Марин Бодаков, Петър Денчев, Силвия Недкова, Васил Балев, Катерина Хапсали, Георги Тенев, Невена Митрополитска, Георги Мишев, Тильо Тилев, Елена Хайтова, Панчо Панчев, Иван Желязков, Татяна Попова, Добромир Банев, Ирена Иванова, Маргарита Петкова и телевизионният водещ Костадин Филипов с дебютна книга.
Значително място в програмата на фестивала е отделено за децата и подрастващите. С тях ще се срещнат писателите Петя Кокудева, Виктор Самуилов и Мая Дългъчева. Художничката Капка Кънева, известна със своите хартиени пластики, ще покаже как книгите оживяват с помощта на ножичка и хартия, а писателката и издателка Божана Апостолова е специален гост на среща под надслов Книга как се прави – пътешествие в света на книгоиздаването, вдъхновено от книгата на Ася Колева-Стоянова.
Алея на книгата сега е с нова локация и разполага шатри на Малката главна пред Халите, където търсим заглавията на 40 издателства.

Концерт на Античния театър с участието на Теодосий Спасов, Мирослава Кацарова и Орлин Павлов дава старт на литературните дни на 11 юни от 20:00 при вход свободен. Ден по-късно издателство Жанет 45 отбелязва 30-годишен юбилей с вечер на Божана Апостолова в Драматичния театър от 19:00.

Пълната програма е на сайта на фестивала, но за детайли и допълнителна информация държим под око и неговата фейсбук страница.