По песента ще ги познаете

"Музиката тук е зверска, знаеш ли я?" Ако и вие понякога изстрелвате този въпрос, докато гледате случайно попаднал ви трейлър, ще ни разберете – следват игра, филм и сериал с близки премиери, които ни приковаха към себе си със своята "заглавна" песен.

Cyberpunk 2077

Каква музика ще се слуша в бъдеще, в което технологиите командват, а наполовина роботизираните ни тела се създават в епруветки? Играта не описва процеса подробно, но едно е ясно: оцеляваме, както можем, докато отзад върви стържещa мелодия с електронен заряд. Диджеят Hyper илюстрира този свят с парчето Spoiler, което е буре с барут и показва експлозивната си природа още в трейлъра. В него CD Projekt Red, създатели и на легендарната The Witcher 3, ни срещат с героя V, който живее в постапокалиптичен град, където стотиците гладуващи преживяват до следващия ден само чрез насилие. Всички обаче са там, защото се предлагат възможности, които не съществуват другаде и това е шанс, за който се убива, прелъстява, залага, а оръжията са общодостъпни. Преди бъдещето от 2077 да стане видео реалност през 2019, надничаме в опасния метрополис с парчето на Hyper, което не е спойлър, а кибердобър тийзър.

Widows

Моментът, в който чухме дълбокия тембър на Били Холидей в малко по-различна версия на Yesterdays, отворихме да видим кой е направил този странен ремикс. Оказа се канадското електродуо Junior Boys, което включва парчето в компилацията Verve Remixed 3 още през 2005. Накъсаният глас на Холидей се лее над суров синт поп в добавка към саксофон, а между "Sad am I/Glad am I" Виола Дейвис, Мишел Родригес, Елизабет Дебики и Синтия Ериво довършват обир, започнат от мъжете им, които умират, оставяйки след себе си дългове и хора, готови на много, за да си ги съберат. Филмът е на Стив Маккуин, който първо ни вторачи в себе си със секс манията на Майкъл Фасбендер в Срам, а после стигна до Оскар със съдиращите удари на камшика в 12 години робство, така че трейлърът с тази песен само добавя още нетърпение за премиерата на 16 ноември.

American horror story, сезон 8

Витае необяснима мистерия около всеки сезон на сериала и осмицата не е изключение. Злокобната мелодия на Devil’s Playground от The Rigs (с песни и в Синовете на Анархията и Истинска кръв) ни превежда през тийзъри, в които виждаме как жена, топяща се от старост, дава живот на друга, докато момче опустошава всичко около себе си. Райън Мърфи от тима на създателите пък добавя, че бебето антихрист от първи сезон (Къща за убийства) и салемските вещици от трети (Свърталище на вещици) се преплитат в общата тема на новия Апокалипсис. Туптящото сърце и преобърнатият инструментал на песента ни правят фина настройка за демоничната сила, срещу или на страната на която се подреждат редовните лица на Сара Пoлсън, Евън Питърс и Кейти Бейтс, а загадката започваме да разплитаме на 12 септември, изострили внимание към каналите на Fox.