Поетите на любовта

Празнуваме Деня на влюбените с поетите на любовта. На 12 февруари от 18:30 Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий отварят врати за Маргарита Петкова и Добромир Банев.

Денят е истинско пиршество за душата, в което можем да чуем стиховете на някои от най-обичаните поети, които свързваме с темата за любовта. На събитието е предвидено и официалното представяне на том Крадец на обич на Евтим Евтимов. В тома са включени най-популярните стихове на автора, както и последните му творби, написани, преди да си отиде от този свят. На събитието ще присъства неговият син – поетът Венко Евтимов, а критикът и издател Пламен Тотев ще сподели любопитни истории, свързани с творческия път на Евтимов, както и за работата си като съставител на Крадец на обич.

Маргарита Петкова и Добромир Банев отново срещаме като тандем. Под формата на поетичен диалог двамата представят избрани стихотворения от новите си книги: Бели нощи и Още бели нощи на Петкова и Всички дни ще се казват неделя, както и съвместния им проект Абсурдни времена.

Предвидена е специална част в програмата, в която авторите ще споделят свои съвместни любопитни преживявания, както и спомени за Евтим Евтимов. Книгите можем да купим на място, както и да получим автографи. Събитието е с вход свободен.