Походът ще се случи на 22 юни, събота, от 11:00, с начална точка Клисурския манастир и ще мине по еко-пътеката до село Клисура и обратно до манастира. На различни пунктове от похода ще бъдат разположени информационни табели с любопитни данни и истории на различни видове билки. Всеки ще може да обогати своите знания за билките в региона и да научи за какво се използват те. След преминаването на маршрута, който трае около 1 час, натрупаните знания на участниците ще бъдат изпитани. Всеки желаещ ще отговори писмено на 3 въпроса и ще участва в томбола с награди. Томболата ще се проведе в 13:00.
За участниците от София е осигурен автобусен транспорт, който тръгва от паркинга пред Национален стадион Васил Левски в 9:30.
Походът е част от маршрута за поклоннически и културен туризъм Софийска Света Гора , който се основава на възраждането на поклоннически път, свързващ духовните обители в Софийска област, които днес наброяват 66 православни манастира, от които 44 функциониращи.
Еньовден се чества в деня на лятното слънцестоене на 24 юни всяка година и е един от най-големите летни празници. На този ден слънцето се намира на най-високата точка от Земята и грее най-продължително. Според народните поверия на този ден се събират билки и треви, които са силно лековити. Походът се организира с подкрепата на община Банкя.