На 30 септември от 20:00 в пространството на Generator (Черни връх 47), Beffeater Gin организира Big Time Party, по време на което средствата от твоите изпити коктейли и изядени попсикъли, ще се събират за каузата. Така доброто ти прекарване ще остави положителна следа в градския пейзаж.

Big Time Party
е последното звено от двумесечна верижна реакция на творческа енергия – петима родни артисти създадоха проекти, всеки от които е вдъхновен от работата на предишния. Така различни прочити на мотото It Has A Big Taste можеш да намериш тук. Виж платното на Жоро Панчев или храната на MIAM, чуй брит микса на Ивета Димитрова или опознай лондонските тенденции в косите, пресъздадени от Пламен Димитров. Power Pops, плодовите сладоледи с кауза, пък се появиха, за да направят джин попсикъли във формата на телефонна кабина и Биг Бен. Именно като продължение на тяхната идея Beefeater Gin реши да обърне поглед към софийските часовници и да върне един от тях към живот. И те като Биг Бен, наскоро спрян за пръв път от 157 години за цялостна реставрация, имат нужда от постоянна грижа.

Часовникът на Министерство на труда бе избран с помощта на хората зад инстаграм акаунта @clocksofsofia, който показва какво тиктака (или не) в София. Вдигни поглед нагоре, докато движиш в градска среда, и ги виж – часовниците на София, които секунда след секунда измерват пулса й. Попитахме часовникаря Гаро Шадиян какво му е на часовника и той ни каза така: "Много неща са му на него – износен е до n-та степен. Той е много специален часовник, защото е правен от един от най-големите български майстори – Ранков. Беше учител в часовникарското училище и правеше доста сложни механични часовници. Часовникът е подновяван от създателя си преди 10-15 години, когато от механичен е бил направен на електромеханичен. Уви, командната му система е много стара и иска много, много работа, но ще успеем да го поправим и ще заработи отново".

Бъди точен за Big Time Party, както е редно за "часовникарска" кауза.