Това е и мотивацията на The Mall да организира зеленото събитие OUT OF THE CLOSET: разчисти гардероба си с грижа към природата. Всеки един от посетителите има възможността да рециклира старите си дрехи и обувки и да им вдъхне нов живот. Ако веднага се сещаш за поне 10 тоалета, които стоят в гардероба от години, без да бъдат носени, то защо не ги рециклираш? Стани посланник на устойчивия и екосъобразен начин на живот.

От 13 до 15 май на етаж 1 в The Mall откриваме обособения кът, където можем да оставим вече ненужните си дрехи и обувки. В замяна на това не само освобождаваме място в дрешника, а и получаваме специални талони за отстъпка в избрани магазини, партньори на инициативата. Така едновременно помагаме на природата и си подаряваме нещо ново от Springfield, h&m, Buzz, Diverso, celio*, Humanic, Cortefiel, women’secret, 100 пантофки, mercari, Sport Vision, Under Armour или Tommy Hilfiger.

Не е достатъчно да се обличаме модерно, време е да започнем и да мислим в тази посока. Това означава да се грижим не само за външния си вид, но и за околната среда. С даряването на дрехи в инициативата OUT OF THE CLOSET: разчисти гардероба си с грижа към природата, ние се грижим те да получат нов живот и употреба. А партньорите на каузата TexCycle следят донесените от нас дрехи да бъдат сортирани според това дали могат да се използват повторно, или да послужат за производство на рециклиран текстил. Ако пък няма как това да се случи, дрехите ще се използват като алтернативно гориво в специални инсталации. TexCycle предлага не един или два начина модата да бъде устойчива!

Включи се сега в инициативата OUT OF THE CLOSET: разчисти гардероба си с грижа към природата и помогни за опазването на чистата и красива планета Земя.

Повече информация за събитието намираме на сайта на The Mall и на страницата на събитието във Facebook.