На същото ще учи и нас на семинара Захар и вина в пространството metta, но ако темата ви звучи като покана за диетична проповед, дишайте – нищо подобно. Всъщност всеки от гостите ще носи и хапва на място любимия си десерт като сетивно упражнение в посока "как да превърнем яденето на сладко в ритуал на наслада, вместо акт на самобичуване". Защото, да – според друго важно изследване, емоцията ни, докато ядем, влияе сериозно на начина, по който организмът ни усвоява всяка хапка.
След обучението в Асоциацията по Хранителна терапия в САЩ сега Михаела знае още ред плюсове и минуси на веществата по пътя им през тялото, за които ще разкаже в теоретичната част на следобеда. Иначе идеята на семинарите ѝ (които занапред ще са редовно събитие в програмата на metta) е да бъдат двустранен процес. Като диалог, в който тя е не само учител, но и ученик, попиващ добрите практики от личния опит на всеки от нас. Все пак се усъвършенстваме цял живот, стъпка по стъпка.
След всичко това, като нахална муха, наоколо се върти само един последен въпрос. Коя е сладката порция, пред която терапевтът вади вилица без да се замисля? Отговорът е най-горе – веган торта линцер с кокосово масло, ябълки, конфитюр от сливи, коледни на дъх подправки и даже щипка захар. Минете през блога на Михаела goodnaturedfood.org за рецептата, а после давайте към Черни връх 47 да си подсладите живота без вина.
Михаела готви, снима и пише на goodnaturedfood.org и bluebirds.bg
Семинарът ѝ Захар и вина е в metta на 26 февруари от 16:00 за 20лв с резервация на 0887 606 270