Electrosphere
1-3 юли, гара Бов
Първият уикенд на юли изгрява с дръменбейс и залязва с техно в старата фабрика на гара Бов с вносното име The Factory. Основната сцена на феста е вътре, а по-малката остава навън да озвучава красивата гледка. С БДЖ се стига за час. Пътническият влак, който тръгва от Централна гара в 16:55 ще ви стовари на мястото на събитието 5 минути преди началото му в 18:00 на 1 юли. Краят пък ще му се види чак след 48 часа танци без прекъсване. Първото денонощие е запазено за върха на HMSUHigh Roll, Ogonek и Tagry и техни дръменбейс приятели. След това към местното ту-дуф-ту-дуф ще зазвучи техно, което ще заглъхне 13 сета по-късно – в 10:00 на 3 юли. Докато се разсъните от безсънието, ще е станало 10:45, когато минава влакът за София, но на ваше място не бихме бързали да се връщаме – нищо не ви пречи да се разтъпчете по Вазовата екопътека, до водопад Скакля или до мястото, откъдето е гледал дядо Йоцо. Билетите са 13лв за ден и 18лв за два от ticketlogic.bg или на място, за още пишете на страницата на феста във фейсбук.

WakeЪп!
7-10 юли, Кукленски манастир край село Куклен
"Да събере за няколко дни в планините хиляди преследвачи на мечтите, които да заживеят заедно сред природата и под звездите" – поетичното описание на феста се сблъсква челно със System of a Down, които крещят в ушите ни, докато четем заповедното име с удивителен. Няма проблем – списъкът с артисти, които ще пуснат сирената за събуждане, и мисълта за хладния юрган на Родопите ни печелят за поезията за шеста година. На първата сцена до Кукленския манастир поставяме пак Теодосий Спасов и Иван Шопов (заедно), македонците Foltin и гърците Baildsa. Нашите си BALKAN kHANs забиват на Айляшката, а Сфера проговаря немски с Protonica и румънски с E-Mantra. Ако музиката ви е малко, има и лекции, практики и демонстрации, а всичко за четирите дни струва 50лв от ticketlogic.bg. Дано не сме пропуснали нещо важно, но ако да – wakeup-bg.com.

Bedouin Forest Carnival
8-10 юли, Summer Bar Bedouin край Севлиево
Това е нещо ново и бедуинът в името подхлъзва, но наклонът, да знаете, е електронен. Местността Писаният камък край Севлиево става достатъчно гостоприемна да побере цял фестивал (с палатките му) за първи път, като само диджеите от плаката са над 30. Родните им места чертаят паяжина по глобуса, а подземният произход на музиката, която правят, вероятно е причината да не сме ги срещали досега. Запознайте се, те със сигурност ще се раздават за настроението на всички, които успеят да разшифроват GPS координатите на мястото. Останалите нека питат за Summer Bar Bedouin – местните го знаят, а може да предложат и да ви закарат. На терена има къмпинг с всички екстри, който ще ви излезе 99лв за трите дни, а със собствена палатка наемът е 15лв. Билетите са 16лв за ден и 40лв за три от eventim.bg, още капки инфо търсете през фейсбука на летния бедуински бар.