Правим своя кулинарен избор с Go Guide Food&Drink Awards

За момент забравяме за концертните зали, киносалоните и театралната сцена, защото от 18 януари до 18 февруари кулинарната сцена е тази, която е готова за най-големия спектакъл, а в главня роля влизаме ние, защото именно ние избираме кои са най-добрите.

Отново стана време за Go Food&Drink Awards – онези награди, които асоциираме със заведението, в което пием всеки ден сутрешното си кафе. Ресторанта, в който водим най-близките си хора, когато имаме специален повод. Барът и клубът, който е неизменна част от петъчната ни вечер, а и брънч мястото, което превръща уикенда ни в истинско кулинарно преживяване.

През 2024 отбелязваме деветото издание на любимите Go Guide Food&Drink Awards – девет години сладък живот, пълен с най-доброто от кулинарния и бар света на столицата, а от три години насам и на Пловдив. Тази година категориите са 22, като към добре познатите от предходните издания Go Guide добавят и Best Eco-Minded Place – категория, която видяхме за първи път в летните Go Guide Seaside Awards преди няколко месеца. Тя се случва с подкрепата на Еко Партнърс, които ни помагат да обърнем признателен поглед към заведенията в София, чиито практики водят до по-осъзнат в еко посока начин на живот.

Една от най-големите новости тази година е, че не само публиката се включва в гласуването. В новото издание и гилдията излъчва своите победители. Като форум, който отличава най-добрите заведения, разделени в различни категории, Наградите са и трибуна, от която гилдията сама да засвидетелства признание към онези заведения, спомогнали с работата си за развитието на цялостната кулинарна и бар сцена в София и Пловдив. Всяко номинирано заведение има възможността да гласува за всички останали, а по време на церемонията ще бъдат раздадени две награди във всяка категория – една на публиката и една на гилдията.

Гласуването продължава до 18 февруари, като за да се отчете гласът ни, трябва да изберем любимо заведение в поне 19 от 22-те категории. Не пропускаме да споменем, че и тази година верни партньори в кампанията по избор на заведения са Fashion Days. Те се включват и със специален подарък от 3 ваучера, всеки на стойност 500 лв., който ще отиде при 3-ма от гласувалите на awards.goguide.bg. Победителите ще бъдат изтеглени на случаен принцип чрез томбола. С подкрепата на генералния партньор на Наградите – Takeaway, имаме възможността да спечелим и ежеседмични специални подаръци! Go Food&Drink Awards се осъществява с подкрепата на JTI България.

Време е да вземем решение, избираме да не сме просто странични наблюдатели, а главни герои, защото Go Guide Food&Drink Awards 2023 са не просто награди. От доказали се професионалисти и отявлени любимци до нови попълнения – кои ще са големите победители тази година зависи само от нас.