Коледен концерт на D2
Митко Кърнев и именитата му рок команда ще допринесат към коледната атмосфера с комбинация от концерт и представяне на двата им чисто нови клипа – към акустичната версия на Секс, лъжи и музика и пиесата Deadman. D2 подчертават, че едноверменната поява на композициите не е случайна, тъй като те са „двете крайности на албума”, който пък ние очакваме още в началото на 2014. За да бъде всичко още по-хубаво, на концерта ще звучат и по-старите хитове на бандата, както и класиките на Тангра Жулиета, Оловният войник и Бъди какъвто си, за които на сцената ще се качат Стенли и Дани Ганчев.
Mixtape 5; 21 декември, 21:00, 10/15лв от ticketstream.bg

Solar Christmas
Знаем, че освен време за срещи със семейството, хапване и лежане, Коледа може е идеална за парти. Хората от Solar също го знаят, затова ви канят на голямо електронно тържество в Арена Армеец, където ще пускат добре познатият ви британски агент Марк Найт, словенската легенда Umek, нашeто момче Juan Alvarez плюс емсито Gee. Ще има и малко култове музика на живо – от чудните Kosheen!
Арена Армеец, 23 декември, 22:00, 35/40лв от eventim.bg

Hardcore X-mass
Традиционното падкор джамбуре е добре дошло за онези, които предпочитат погото пред постните ясния. От тазгодишния Hardcore X-mass очакваме същото, каквото и от предния – 10-12 часа шумна забава, крясъци, рифове и здраво ръчкане. За това ще се погрижат дузина банди – от новите (и много яки!) Them Frequences през гърците Soulcage, калените български хардкор бойци Brothers in Blood, Melekh и Indignity, та чак до лидерите Vendetta и Last Hope.
Mixtape 5; 26 декември, 17:00, 15/20лв

Babyface Clan в Жул Верн
Наложи се да чакаме 13 (!) години третия албум на Babyface Clan, но ето че и той е съвсем готов – точно за празниците. Носи енигматичното име You’re Not Wearing Your Tie и на 23 декември ще го чуем онлайн, а на 30 декември Чарли, Насо и Фичо ще го представят на живо в симпатично-малкия клуб Жул Верн (в сградата на Славянска беседа). Познавате ги добре – Babyface Clan винаги са били една от най-силните групи тук (особено на живо!), като британският рок/алтърнатив/наречете-го-както-искате саунд среща силната сценична артистичност в нещо експлозивно и принципно препоръчително.
Жул Верн, 30 декември, 21:30, 10лв

Нова година в Ялта
Ялта знаят как да направят нещата култови. Новогодишният купон ще се вихри паралелно и в двете стаи на клуба, като изборът за посетителите ще бъде труден! Защото в едната ще пуска Ернан Катанео, а в другата – Санди Ривера. Ялта напомнят, че VIP билетите гарантират по-добра гледка, кмофротно място и кетъринг.
Ялта, 31 декември, 22:30, 40лв от eventim.bg, VIP билети: 50/80лв от клуба

Нова година с Любо
Както сподели само преди две седмици в специалното си интервю за Програмата, Любо ще прекара Нова година на сцената на Sofia Live Club. И то – с кеф! Цитираме – ”Няма по-голям кеф от това на Нова година да пееш, да се забавляваш и да си център на цялото внимание. За мен ще е страхотен комплимент, че някои хора са избрали да посрещнат Нова година точно с моята музика”. На този лайв заедно с него ще бъдат Живко Петров, Ангел Дюлгеров и Калин Вельов, а за диджей включванията ще отговаря Stephane.
Sofia Live Club, 31 декември, 23:00, 90лв (резервация, вход, кетъринг, консумация)

Първи януари в НДК
Доброто европейско възпитание повелява първият ден от всяка година да бъде посрещан (и изпращан!) с красива класическа музика. Концертите във Виена ще ги гледаме по телевизията, но вечерта смятаме да отскочим до зала 1 на НДК, където Фестивален симфоничен оркестър под диригентството на Емил Табаков ще представят творби на Франц фон Супе, Лео Делиб, Жак Офенбах, Адолф Адам, Ференц Лист, Амилкаре Понкиели и Йохан Щраус.
Зала 1 на НДК, 1 януари 2014, 18:30