Първокласен английски електро поп ще звучи в зала 9 на НДК на 8 октомври. Ели Джаксън от La Roux ще представи ексклузивен диджей сет в първото подобно нощно събитие в Двореца от 1989 насам. Партито, което ще започне след 22:00, ще бъде подчертано празнично – с него отбелязваме 10 години от издаването на първия си брой, а за безценната подкрепа бързаме да благодарим на чудесните хора от DJ Book.
За първото си софийско шоу Ели Джаксън – гласът и творчески двигател на отличеното с Грами дуо La Roux, ще бъде подкрепена от нежния парти специалист Надя Ксайба.

"Искам да виждам хора, които не се страхуват да изглеждат малко откачени и с луда прическа,“ споделя пред BBC Ели. Червенокосата Елеонор Кейт „Ели“ Джаксън е дъщеря на двама актьори, а нейният пра-дядо е основател на Лондонския камерен оркестър. Гласът на Ели може да бъде чут в албуми на Kanye West и Chromeo, а тя твърди, че не слуша "нищо друго, освен музиката от 80-те.“

Преди Ели Джаксън да застане за пръв път пред българските си фенове, ще чуем едно от набиращите все по-голяма популярност и свръхактуални имена на денс сцената– Bottin. Италианецът е не само диджей и продуцент, а и дизайнер на звук, създавал музика за креативния център на марката Benetton Fabrica, както и за испанския павилион на Венецианското бианале. Той бе куратор на серията събития Color Music по време на тазгодишния фестивал Sonar в Барселона. Bottin е автор множество звукови инсталации, има зад гърба си 6 албума, като най-известният от тях е Horror Disco, с който диджеят прави стилистичен завой към итало-диско саунд.
Сетовете на Bottin са непредсказуемо пътешествие в дълбокия фънк и космическото диско, микс от ретро-футуристични звуци и съвременна електроника. Роденият във Венеция Bottin е ремиксирал дори испанската група Chambao.

По повод 10-годишния юбилей на Програмата билетите са със специална цена в предварителна продажба – 10 лева, и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim. На място в нощта на партито входът ще струва 20 лева.